Britanicii îi dau afară pe ucraineni din cazările gratuite. Sute de famlii pot ajunge pe străzi

Narcis Popa |
Data publicării:

Sute de refugiați ucraineni care au ajuns în Anglia după izbucnirea războiului din Ucraina ar putea rămâne fără adăpost deoarece locuințele utilizate "nu mai sunt disponibile". Sunt și persoane care se află deja în această situație, susține Sky News.

Unele familii care au fugit din Ucraina în Anglia s-au trezit că nu mai au adăpost, fie sunt în pericol de a ajunge pe străzi, deoarece locuința lor nu mai este disponibilă sau acordurile de cazare s-au terminat.

Potrivit datelor guvernamentale, aproximativ 660 de familii ucrainene sunt în pericol, situația fiind monitorizată de autoritățile locale. Dintre acestea, 480 sunt familii cu copii în întreținere.

Oficialii britanici mai spun că statistica nu reflectă adevărata amploare a crizei, deoarece mai mult de un sfert dintre autoritățile locale nu au prezentat datele din comunitățile lor.

„Majoritatea covârșitoare a oamenilor se acomodează bine, dar în minoritatea de cazuri în care relațiile de familie sau de sponsorizare se destramă, consiliile au datoria de a se asigura că familiile nu rămân fără un acoperiș deasupra capului. Consiliile au, de asemenea, acces la un serviciu pentru a găsi un nou sponsor în cazurile din cadrul programului Homes for Ukraine", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

Peste 77.200 de ucraineni au sosit în Marea Britanie de la începutul conflictului, relatează Mediafax. 

Bulgaria a "evacuat" refugiații ucraineni din hotelurile de pe litoral odată cu sosirea sezonului estival

 

 

Refugiaţii de război din Ucraina au fost mutați din hotelurile de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre în centre de primire înainte de începutul sezonului estival, potrivit guvernului de la Sofia, citat de DPA.

"Bulgaria nu îşi mai permite să întreţină cetăţeni ucraineni în hotelurile de pe plajă", a explicat viceprim-ministrul Kalina Konstantinova într-un mesaj video luni noapte.

Potrivit autorităţilor, aproximativ 90.000 de persoane din Ucraina au rămas în această ţară din UE. Sezonul turistic la Marea Neagră începe în prima jumătate a lunii iunie.

Mulţi refugiaţi au refuzat până acum să se mute din hoteluri în case de vacanţă administrate de stat în interiorul tarii. A existat puţin interes pentru excursii special organizate cu trenul sau autobuzul. Mulţi se tem că ar putea să nu existe servicii de îngrijire medicală sau magazine în staţiuni de vacanţă unele izolate.

Potrivit presei bulgare, doar 500 de refugiaţi au folosit această posibilitate.

Bulgaria este în principal o ţară de tranzit pentru refugiaţii de război din Ucraina, care în primul rând se duc în Europa Centrală.

De la începutul războiului la sfârşitul lunii februarie, aproximativ 300.000 de persoane au intrat în ţară. Potrivit cifrelor oficiale publicate luni, 90.365 de refugiaţi au rămas în Bulgaria. Ei sunt cazaţi în hoteluri, dar şi în particular la prieteni, rude şi voluntari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel