Brexit. Theresa May, mesaj tranșant cu privire la acordul cu UE

Alexandru Nicolae |
Data publicării:

Theresa May a transmis un avertisment cu privire la un posibil acord cu UE.

Premierul conservator britanic, Theresa May, ameninţată cu o frondă în cadrul propriului partid legată de Brexit, a avertizat că alternativa la acordul ei cu Uniunea Europeană privind Brexit-ul este niciun acord, relatează luni Reuters.

Marea Britanie urmează să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie 2019, însă nu există până acum un acord privind ieşirea totală din UE. Opozanţii premierului Theresa May se învârt în jurul problemei, iar unii dintre parlamentari insistă pentru organizarea unui nou referendum, după cel din 2016. Opozanţi ai şefei guvernului din Partidul Conservator au ameninţat că vor vota împotriva unui acord dacă May nu este dispusă la compromis. 

"Cred că alternativa la asta ar fi niciun acord", a declarat Theresa May pentru BBC.

Negociere fără rezultat cu privire la frontiere deschise

Dezbaterea privind rămânerea Marii Britanii într-o uniune vamală cu UE a devenit unul dintre subiectele controversate în dosarul Brexit. O uniune vamală care stabileşte tarife externe pentru bunuri importate de UE şi permite libera circulaţie a acestora ar oferi o soluţie la problema evitării unei 'frontiere dure'.

Marea Britanie, UE şi Dublinul s-au pronunţat pentru păstrarea unei 'frontiere deschise' între Republica Irlanda şi provincia Irlanda de Nord după Brexit, însă ele nu au reuşit să ajungă la un acord privind modalitatea în care s-ar putea realizat acest lucru.

Ziarul The Times a relatat că negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, lucrează la un nou text care descrie modul de utilizare a tehnologiei pentru minimizarea controalelor la frontieră.

El a declarat săptămâna trecută că un acord privind Brexit-ul este posibil ''în decurs de şase sau opt săptămâni'', dacă negociatorii sunt realişti în cererile lor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel