Brexit: România este în favoarea unui proces "ordonat şi predictibil"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a reiterat sprijinul Românei în vederea agreării acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană şi a subliniat că ţara noastră este în favoarea unui proces "ordonat şi predictibil" privind Brexit.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a reiterat, marţi, în cadrul reuniunii Consiliului Afaceri Generale de la Luxemburg, sprijinul Românei în vederea agreării acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană şi a subliniat că ţara noastră este în favoarea unui proces "ordonat şi predictibil" privind Brexit.

"Negocierile se îndreaptă în direcţia corectă şi este important ca ultimii paşi să fie parcurşi, în acelaşi spirit constructiv, în vederea agreării acordului în totalitatea sa. O retragere ordonată şi predictibilă a Regatului Unit poate garanta respectarea drepturilor cetăţenilor europeni post-Brexit, inclusiv a românilor care locuiesc, muncesc sau studiază în Marea Britanie", a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

Conform sursei citate, ministrul delegat a adăugat că România, în calitate de stat care va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului viitor, va colabora îndeaproape cu toate instituţiile europene şi statele membre pentru a asigura cadrul instituţional necesar în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, la 29 martie 2019.

În comunicat se mai arată că, în cadrul reuniunii, negociatorul-şef al Uniunii Europene, Michel Barnier, a precizat că în ultima perioadă negocierile s-au desfăşurat "de o manieră intensă şi constructivă", cele mai multe aspecte fiind deja convenite în principiu de negociatorii Uniunii Europene şi de cei ai Regatului Unit, "cu toate că nimic nu este stabilit până când nu se convine asupra tuturor aspectelor".

Reuniunea Consiliului Afaceri Generale Art. 50 în format UE27 de la Luxemburg a fost organizată ca urmare a declanşării procesului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel