Brexit: Drepturile românilor din Marea Britanie

Radu Roșu |
Data publicării:

Uniunea Europeană a prezentat săptămâna trecută propunerea acord pe Brexit, garantarea drepturilor cetățenilor din statele membre UE reprezentând o prioritate.

Ieșirea oficială a Marii Britanii din UE va avea loc pe 30 martie 2019, iar Comisia Europeană a prezentat Propunerea Acord.

În cadrul acordului final, Comisia Europeană insistă să fie prevăzută garantarea drepturilor cetățenilor din statele membre UE, deci și a cetățenilor români care trăiesc în Marea Britanie. 

 

Aceleași drepturi

 

Astfel, cetățenii europeni care locuiesc în Marea Britanie sau vor veni până la data de 30 martie 2019, vor beneficia de aceleași drepturi pe care le au în acest moment. 

Cetățenii europeni care vor merge în Mare britanie în perioada de tranziție 30 martie 2019 - 31 decembrie 2020 vor avea drept de reședință și dreptul de a lucra pe tot parcursul acestei perioade. Mai apoi, vor intra sub acordul de retragere, care prevede întocmirea unei cereri pentru a beneficia de reședință permanentă, aspect aplicabil și cetățenilor britanici care vor dori să se relocheze într-un stat membru al Uniunii Europene în perioada de tranziție.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel