Brexit. Dăncilă, ANUNȚ pentru românii din Marea Britanie. ULTIMA ORĂ

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că autorităţile române sunt pregătite să ofere soluţii românilor care muncesc şi studiază în Regatul Unit indiferent de scenariul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

"Respectăm votul de marţi seara din Camera Comunelor şi sperăm că Marea Britanie va veni cât mai repede cu soluţii concrete privind etapele următoare, astfel încât retragerea din Uniunea Europeană să afecteze cât mai puţini cetăţeni şi mediul de afaceri. Considerăm că acordul de retragere oferă un fundament juridic solid, care limitează consecinţele negative generate de Brexit. Vreau să subliniez faptul că Executivul român s-a preocupat în permanenţă de respectarea şi protejarea drepturilor cetăţenilor români care studiază şi muncesc în Marea Britanie. Încă de la începutul procesului de negociere a fost creat un mecanism interministerial pentru problematica Brexit, care urmăreşte cu atenţie modalitatea în care prevederile acordului sunt implementate, astfel încât cetăţenii români rezidenţi în Marea Britanie să nu fie afectaţi. Suntem pregătiţi pentru a oferi soluţii cetăţenilor noştri care muncesc sau studiază în Regatul Unit indiferent de scenariul pe care va evolua ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană", a spus Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Prim-ministrul a menţionat că Brexit este unul dintre cele mai complexe dosare aflate pe agenda Preşedinţiei române a Consiliului UE.

Ea a prezentat concluziile vizitei de lucru pe care a efectuat-o recent la Strasbourg, în contextul debutului Preşedinţiei române la Consiliul UE.

"Am transmis un mesaj foarte ferm - toţi cetăţenii europeni să se bucure de respectarea drepturilor, iar dubla măsură nu trebuie să se regăsească la nivelul comunităţii europene", a afirmat Dăncilă.

Premierul a reiterat că România îndeplineşte demult toate criteriile tehnice şi trebuie să adere la spaţiul Schengen până la alegerile europarlamentare. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel