BREAKING. Şeful DIICOT, declaraţii CHEIE, în cazul crimelor de la Caracal

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Procurorul-şef DIICOT, Felix Bănilă, a făcut astăzi noi declaraţii privind cazul Caracal.

"Având în vedere interesul crescut al mass media, în limitele principiului confidenţialităţii, în raport de speţa Caracal, DIICOT aduce la cunoştinţa opiniei publice:

Prima sesizare a organelor de anchetă cu privire la dosarul Caracal a avut loc în 15 aprilie 2019, atunci când Iordache Stelian, bunicul Luizei Melencu a sunat la Poliția Dolj să reclame că nepoata sa de 19 ani a plecat de acasă, și nu s-a mai întors. (...) La data de 19 aprilie a fost constituit dosarul penal la nivelul parchetului de pe lângă judecătoria Craiova în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem.

Existând indicii ale comiterii infracţiunii de trafic de persoane, întrucât bunicul fetei a fost contactat telefonic de către un bărbat care a spus că a fost dusă în străinătate.

În luna iulie, organele au fost sesizate de mama Alexandrei Măceşanu pentru că fiica sa a dispărut", a precizat Felix Bănilă.

Şeful DIICOT vorbit şi despre butoiul în care au fost găsite urmele arderii uneia dintre victime.

"În curtea lui Gheorghe Dincă au fost descoperite urmele arderii unui corp, cenușă și fragmente osoase calcinate. Au fost descoperite și ridicate toate fragmentele osoase, 21 de dinți și bijuterii. Medicul legist de la serviciul de medicină legală Olt a precizat că fragmentele osoase și dinții găsiți în butoi sunt de natură umană. (...) Inculpatul a recunoscut că le-a ucis pe ambele fete. Nu a recunoscut că le-ar fi violat și nici infracțiunile de trafic de persoane și trafic de minori".

"În data de 23 august 2019 s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem și pentru complicitate la omor urmare a sesizării formulate de mama victimei Melencu Luiza Mihaela în data de 22 august 2019 cu privire la o presupusă activitate infracțională a numitei Dincă Elena, soția inculpatului", a mai spus Felix Bănilă.

Vezi declaraţiile video:

 

-stire în curs de actualizare-

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel