Brancardierul şi infirmiera filmaţi în timp ce umilesc un bătrân, la Spitalul Bârlad, au fost dați afară

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Cei doi angajați au fost concediați
Cei doi angajați au fost concediați

Doi angajați ai Spitalului Municipal Bârlad care au fost filmaţi în timp ce trântesc și umilesc un bătrân au fost dați afară.

Un incident revoltător a avut loc la Spitalul Municipal Bârlad, unde doi angajați au fost surprinși în imagini umilind și agresând un pacient bătrân.

Filmarea, realizată de un alt pacient din Urgențe, arată cum cele două cadre medicale îl trântesc pe bătrân, care se afla vizibil în dificultate, abia putându-se ține pe picioare. Când acesta încearcă să se sprijine de un alt pat pentru a se ridica, cei care ar trebui să îi ofere îngrijire reacționează violent, îmbrâncindu-l și trântindu-l din nou la pământ.

Imaginile au stârnit un val de indignare pe rețelele sociale, după ce au fost făcute publice. Conducerea spitalului a demarat imediat o anchetă, în urma căreia cei doi angajați au fost concediați.

"În urma apariţiei în spaţiul public, în cursul zilei de 25 ianuarie 2024, a unei înregistrări audio-video în care doi salariaţi din cadrul Compartimentului de Primire Urgenţe (un brancardier şi o infirmieră) mobilizează brutal un pacient vârstnic, asociat cu un limbaj neadecvat, conducerea s-a autosesizat şi a demarat o anchetă internă pentru analizarea situaţiei. Celor doi angajaţi li s-au solicitat note explicative şi s-a hotărât demararea procedurii disciplinare, Comisia de disciplină urmând a se întruni în data de 2.02.2024. Până la finalizarea cercetării disciplinare, cei doi angajaţi vor fi atent monitorizaţi de asistentul şef de tură pe întreg parcursul activităţii", a transmis atunci conducerea Spitalului Municipal Bârlad.

"Nimeni nu se poate purta aşa cu o persoană aflată în dificultate, cu atât mai mult cu o persoană care are o boală, nu se poate deplasa. Oamenii nu au ce căuta în sistemul sanitar. E o chestiune de empatie, de grijă faţă de pacient şi de educaţie", a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, după incident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel