Boris Johnson, anunțul așteptat de milioane de oameni: Carantina CONTINUĂ

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Marea Britanie prelungește măsurile de carantină până la 1 iunie, cel mai devreme. Anunțul a fost făcut duminică seară de premierul Boris Johnson.

„Deși am înregistrat progrese în îndeplinirea unora dintre condițiile pe care le-am stabilit, nu le-am îndeplinit pe toate. Deci nu este momentul acum pentru a încheia carantina", instituită la sfârșitul lui martie, a spus Boris Johnson.

Johnosn a precizat că își propune o redeschidere a magazinelor, creșelor și a școlilor la începutul luinii iunie, iar a barurilor și restaurantelor la începutul lunii iulie.  Într-o declarație de presă, premierul a spus că nu există „niciun sfârșit imediat al carantinei”, deoarece oamenii vor fi în continuare obligați să rămână acasă majoritatea timpului și să se mențină în propriile grupuri gospodărești.

După deschiderea școlilor din iunie, următorul pas, cel mai devreme în iulie, ar fi  „redeschiderea cel puțin a unei părți din industria ospitalității și din alte locuri publice, cu condiția să fie în siguranță și să aplice distanțarea socială". El nu era specific despre ce spații de ospitalitate se puteau redeschide, dar se subînțelege că ar fi vorba despre afacerile care se pot desfășura în spații deschise.

De asemenea  măsura carantinei se va aplica și pentru persoanele care sosesec în Regat cu avionul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel