BOR, în cazul lui Corneliu Onilă: "În cazul în care se va decide condamnarea penală definitivă, va fi caterisit"

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa foto: Ierarhii Bisericii Ortodoxe Române / Facebook
sursa foto: Ierarhii Bisericii Ortodoxe Române / Facebook

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române i-a retras, în iulie 2017, toate atribuţiile şi funcţia fostului episcop de Huşi Corneliu Bârlădeanul, care a fost reţinut joi într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor, a amintit purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, care a adăugat că, în cazul condamnării penale definitive, se va putea lua decizia "irevocabilă" a caterisirii.

"Biserica, prin Sfântul Sinod, a tranşat cazul fostului episcop de Huşi în iulie 2017, conform datelor existente atunci, retrăgându-i toate atribuţiile şi funcţia de episcop. Cazul său a fost preluat de autorităţile judiciare care au continuat o lungă şi complexă anchetă. În noul context al reţinerii la care s-a procedat astăzi, aşteptăm derularea finală a procesului. La sfârşitul acestuia, după epuizarea tuturor acţiunilor judecătoreşti şi pronunţarea finală a instanţei, în cazul în care aceasta va hotărî condamnarea penală definitivă, Sfântul Sinod va putea lua, la rândul său, decizia irevocabilă a caterisirii", a declarat Bănescu.

Fostul episcop al Huşilor Corneliu Bârlădeanul, pe numele de mirean Corneliu Onilă, a fost reţinut joi, pentru 24 de ore, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, au precizat, pentru AGERPRES, reprezentanţi ai instituţiei.

Fostul ierarh este cercetat într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor, după ce în anul 2017 în spaţiul public au apărut unele înregistrări în care se vede cum acesta ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un minor, care la momentul respectiv ar fi fost elev al Seminarului teologic 'Ioan Gură de Aur' din Huşi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel