Bonus de 200 de euro pentru 28 de milioane de cetățeni din Italia pentru facturile mari la energie: Cine are dreptul la această primă?

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Premierul italian Mario Draghi a anunțat un bonus de 200 de euro pentru angajații și pensionarii din Italia cu venituri de până la 35.000 de euro, pentru a-i ajuta să facă față prețurilor ridicate la energie. 

"Aprobăm o măsură importantă de susținere a veniturilor a 28 de milioane de italieni, inclusiv a pensionarilor, angajaților și lucrătorilor independenți cu venituri de până la 35.000 de euro, cu un bonus de 200 de euro egal pentru toți", a anunțat Mario Draghi la prezentarea proiectului de lege privind ajutoarele.

O primă de 200 de euro pentru angajații și pensionarii cu venituri de până la 35.000 de euro pentru a-i ajuta să facă față prețurilor ridicate la energie, a anunțat premierul Mario Draghi, în cadrul unei conferințe de presă de prezentare a noului decret de ajutor, măsura pusă în aplicare de guvern pentru a contracara consecințele economice ale războiului din Ucraina.

Acciza la carburanți, redusă

 


Consiliul de Miniștri a adoptat un decretîn valoare de 14 miliarde de euro pentru a sprijini veniturile italienilor cu venituri mici și medii. Dar asta nu este tot: a prelungit, de asemenea, reducerea accizelor la carburanți cu 25 de cenți pe litru până la 8 iulie. De asemenea, a prelungit cu trei luni intervențiile împotriva prețurilor ridicate la energie pentru 5,2 milioane de gospodării.

De asemenea, Draghi a subliniat că guvernul a alocat deja aproximativ 30 de miliarde de euro, din care 14 miliarde de euro în această seară, fără a fi nevoit să recurgă la derapaje bugetare. Fondurile alocate vor fi finanțate printr-o creștere a impozitării profiturilor suplimentare.

Acest lucru a fost subliniat și de ministrul Economiei, Daniele Franco, care a precizat că cele șase miliarde alocate pentru finanțarea directă a sprijinului pentru venit vor proveni din "creșterea taxei extraordinare" pentru companiile importatoare și producătoare de energie, care fac profituri suplimentare amețitoare cu costul ridicat al energiei. O creștere de până la 25%.

Bonus de 200 de euro pentru 28 de milioane de cetățeni din Italia

 

"Măsurile de astăzi abordează în primul rând problema costurilor ridicate ale vieții, care penalizează marea majoritate a cetățenilor și poate frâna redresarea. În aprilie, inflația a fost de 6,2%, în scădere față de martie, dar la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii. Acest lucru depinde în mare măsură de energie. Ce înseamnă acest lucru? Că acestea sunt situații temporare și că trebuie abordate cu instrumente excepționale. Fără această intervenție, slăbești economia și apoi creezi situații permanente de sărăcie", a conchis Draghi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel