Bombardamente sângeroase la Harkov. Bilanț provizoriu: cel puțin 11 morți

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Orașul Harkov a fost bombardat intens, în cursul zilei de marți. Bilanțul provizoriu se ridică la 31 de răniți și 11 morți după ultimele bombardamente din Harkov. Este posibil ca numărul răniților să crească, iar numărul exact al morților va fi raportat ulterior.

În Harkov, ca urmare a tirurilor de rachete ale trupelor rusești, cel puțin 11 persoane au fost ucise și zeci de locuitori au fost răniți.
Șeful OVA din Harkov, Oleg Siniegubov, a calificat-o drept o crimă de război și genocid, potrivit Ukrinform. După ultimul bombardament din Harkov, 31 de persoane au fost transportate la spitale cu răni, iar o femeie a murit.

"După ultimul bombardament asupra orașului Harkov, 15 militari și 16 civili au fost transportați la spitale cu răni de diferite grade de gravitate. O femeie (civilă) a murit", se arată în comunicat.

Vezi și: De la începutul invaziei ruse a Ucrainei, 352 de civili au fost uciși, inclusiv 16 de copii. Peste 2.000 de răniți

"Din cauza bombardamentelor, care continuă și acum, nu putem nici măcar să implicăm serviciile de urgență la sfârșitul zilei și să eliminăm consecințele. Numai de data aceasta, 11 persoane au fost ucise și zeci au fost rănite", a declarat Sinyegubov.

El a spus că inamicul bombardează zone rezidențiale întregi din Harkov, unde nu există infrastructură critică sau poziții ZSU. Au loc bombardamente în districtele Oleksiyivka, Saltivka și Pavlopil.

Cel puțin 11 morți după ultimele bombardamente din Harkov

 

"Zeci de civili sunt uciși. Zeci de civili sunt uciși. Acest lucru se întâmplă în ziua în care oamenii merg la farmacii, cumpără alimente, beau apă. Este o atrocitate. Rusia folosește arme de artilerie grea", a declarat șeful IDF.

Departamentul a adăugat că, în total, în ultimele 24 de ore, 44 de răniți au fost livrați la Spitalul Clinic de Urgență și de Terapie Intensivă din orașul Harkov și la Spitalul Clinic Multidisciplinar nr. 25 din oraș, dintre care 20 erau militari. Dintre cei spitalizați, doi militari și cinci civili au murit.

După cum relatează UNIAN, astăzi armata rusă a bombardat masiv Harkovul din Grad. Potrivit lui Anton Herashchenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, zeci de persoane au fost ucise și alte sute au fost rănite în urma bombardamentelor.

Elicopter inamic, doborât de  armata ucraineană la Harkov

 

Oleksiy Goncharenko, deputat din partea Solidarității Europene, a declarat că armata ucraineană a doborât un elicopter inamic în Bliznyuki, regiunea Harkov.

El a spus acest lucru pe canalul său de Telegram.

"Un elicopter cu ocupanți a fost doborât în satul Bliznyuki din regiunea Harkov. Ucraina câștigă!", a scris el.

La 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea invaziei în Ucraina. Trupele rusești bombardează și distrug infrastructura cheie, iar rachetele sunt trase asupra clădirilor rezidențiale.

Ucraina a impus legea marțială și a anunțat o mobilizare generală.

Ucraina a depus o plângere oficială împotriva Federației Ruse la Curtea Internațională de Justiție a ONU de la Haga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel