Bombă în cazul incendiului de la Victor Babeș. Șeful Serviciul Omoruri: Nu a existat niciun apel la 112

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliţiştii bucureşteni au prezentat concluziile preliminare ale anchetei de la Spitalul Victor Babeş. Prima ipoteză este presiunea crescută în instalaţiile de oxigen, iar necropsia a arătat că motivul probabil al decesului este insuficienţă respiratorie acută.

Marian Mihoci, şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, a declarat marţi că prima ipoteză privind cauza producerii tragediei de la Spitalul Victor Babeş este presiunea crescută în instalaţia de oxigen. Ancheta continuă şi, până în prezent, au fost audiate 15 persoane şi au fost verificate documente şi imagini de la camerele video.

„La data de 12.04. 2021 în jurul orei 19:30 serviciul Omoruri s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că trei pacienți internați în unitatea mobilă amplasată în cadrul spitalului Victor Babeș au decedat.

La fața locului s-a deplasat echipa complexă formată din polițiști din cadrul serviciului omoruri, un specialist din cadrul serviciului criminalistic precum și un medic legist din cadrul INML.

În interiorul unității mobile au fost descoperite cadavrele a trei femei în vârstă de 84, 74 și 63 de ani. Din primele date a rezultat că ventilatoarele montate în această unitate de terapie intensivă mobilă au suferit o disfuncționalitate, în sensul că alimentarea cu oxigen a fost întreruptă“, a precizat Mihoci.

Bombă în cazul incendiului de la Victor Babeș. Șeful Serviciul Omoruri: Nu a existat niciun apel la 112

 

De asemenea, reprezentantul Poliţiei Capitalei a dezvăluit faptul că rezultatele preliminarii ale necropsiei indică drept cauză a morţii insuficienţa respiratorie acută..

„Cadavrele acestor femei au fost transportate la INML unde în această dimineață a fost efectuată necropsia, concluzia fiind de insuficiență respiratorie acută.Au fost audiate în cauză până în acest moment 15 persoane atât personal medical cât și personal tehnic, au fost ridicate mai multe documente precum și imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în interiorul spitalului“, a declarat șeful serviciului Omoruri din cadrul DGPMB.

Mihoci a mai spus că poliţiştii s-au autosesizat luni, în jurul orei 19.30, şi că tragedia a avut loc în intervalul 17.00-17.30. În timpul declaraţiei publice, el a precizat faptul că, până în prezent, nu au fost depuse plângeri la poliţie în urma incidentului de la spitalul bucureştean.

„Vom reface filmul evenimentelor prin corelarea acestor declarații în cauză cu datele tehnice pe care le deținem în acest moment precum și datele pe care le vom obține prin dispunerea expertizelor precum și celorlalte aparate de constatare în cauză”, a spus șeful Serviciului Omoruri, Marian Mihoci.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel