BOMBĂ. Denise Rifai îl INVITĂ pe Klaus Iohannis la un INTERVIU după ce nu a fost chemată la dezbatere. Alina Gorghiu: "Nu aţi fost ignorată"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Denise Rifai lansează o invitaţie către preşedintele Klaus Iohannis de a veni la un interviu exclusiv pentru Realitatea PLUS, după ce televiziunea a fost omisă de la dezbaterea electorală de marţi. Invitata sa, senatorul PNL, Alina Gorghiu, a încercat să o împace pe jurnalistă explicându-i cum a făcut staff-ul de campanie selecţia celor care i-au adresat întrebări preşedintelui, precizând că nu s-a ţinut cont de trust sau de televiziunea de unde provin aceştia.

Denise Rifai: Aseară, pe scenă, alături de preşedintele Klaus Iohannis, am văzut reprezentant al Antenei 3, reprezentant al România TV, din partea Digi24 a fost invitat Cristian Tudor Popescu. Un singur post de televiziune, nu că am fost invitaţi şi nu am dorit să mergem, nu am fost invitaţi în niciun moment. Nu că am fost ignoraţi aşa, am fost ignoraţi profund, cu nonşalanţă. Foarte interesant. Vreau să înţeleg.

Alina Gorghiu: Am vrut o dezbatere cu un număr de jurnalişti care să permită aşezarea mesaului şi transmiterea lui facilă. Decizia de a alege un număr restrâns de jurnalişti a aparţinut staff-ului de campanie. Nu s-au invitat trusturi de presă şi televiziuni, au fost invitaţi politologi, jurnalişti, analişti politic, care au reprezentat toate opiniile regăsite în societate. Asta este analiza de la care echipa de campanie a pornit.

Jurnalista a propus apoi un joc de roluri, culminând cu o invitaţie pentru preşedintele Klaus Iohannis la un interviu faţă în faţă.

Denise Rifai: Pauza! Facem o pauză! Eu sunt Alina Gorghiu, dvs. sunteţi Denise Rifai şi aveţi un public care, în proporţie de 80%... publicul meu nu acceptă nimic. Publicul meu acceptă doar Klaus Iohannis. Dvs. sunteţi Denise Rifai. Dvs. cum vă simţiti, din partea staff-ului de campanie PNL, ca reprezeantant, vector, pentru un public care votează doar Klaus Iohannis, prin simplul fapt că aţi fost ignorată cu desăvârşire. Cum vă simţiţi, doamna Rifai?

Alina Gorghiu: Nu aţi fost ignorată. A fost o analiză care nu a ţinut cont de trusturi şi posturi TV. Eu pot să îmi cer scuze că formatul a fost de aşa natură încât nu a permis ca toţi jurnaliştii valoroşi din România, analiştii poltici, poltiologii, să fie la aceeaşi masă.

Denise Rifai: Ştiţi câte mail-uri am primit pe adresa redacţiei?

Alina Gorghiu: Probabil că genul acesta de evneiment va fi reluat. Mie mi-ar face plăcere să fiţi în orice context alături de noi.

Denise Rifai: Eu voi fi într-un singur context, în contextul în care preşediintele Klaus Iohannis are onoarea şi îmi acordă mie un interviu, pentru publicul nostru, aici la Realitatea TV. Este unica solicitare şi unicul mod prin care eu pot să înţeleg că preşedintele României are nevoie de sprijinul pubicului votant şi că este deschis întrebărilor pe care noi, Realitatea TV, le avem pentru că, credeţi-mă doamna Gorghiu, am foarte multe întrebări.

Eu sunt o tipă liberă şi corectă şi publicul meu e ca mine. Astăzi am ridicat o întrebare către PNL şi staff-ului de campanie, dar şi colegului meu Rareş Bogdan care cred că era pe masă, juca hora singur dacă pățea el ce am pățit eu aseară și era legitim să o facă, în numele oamenilor care se uită la noi seară de seară și merg întotdeuna la vot

De ce Realitatea TV nu a primit nici măcar o invitație să fim în sală? De ce nu a fost în un scaun în sală și pentru Realitatea TV?

Alina Gorghiu: În realitate, selecția de jurnaliști din România care sunt capabili să ducă o dezbatere cu preşedintele României este foarte mare. Am fost obligați de rigoarea proiectului să facem o selecție de 8-9 jurnalişti pe scenă. Așa s-a întâmplat acum. Cu siguranşă, lucrurile vor fi repetate cu alşi politologi, jurnalişti și analişti politici.

Denise Rifai: În numele publicului nmeu, pentru gafa colosală făcută de staff-ul de campanie cu Realitatea TV, eu aștept din partea preşedintelui Klaus Iohannis, pentru publicul meu, care îl votează, un interviu aici, la Realitatea. Şi după aceea cred că o să îmi treacă supărarea mie și publicului meu. Nu sunt singură, suntem mulți", a mai spus moderatoarea "Legile Puterii".

La finalul emisiunii, Denise Rifai a reiterat invitaţia către preşedintele Klaus Iohannis pentru a-i acorda un interviu exclusiv.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel