BNS, sesiune de informare pentru românii care vor să lucreze sau lucrează deja în Germania

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Duminică, 12 martie, de la ora 11.00 (ora României), Centrul de consiliere pentru românii care lucrează în străinătate din cadrul Blocului Național Sindical (BNS) organizează o sesiune de informare pentru cei care vor să lucreze sau lucrează deja în Germania.

Cei interesați pot afla informații utile despre ce drepturi au, ce obligații au  și la ce să fie atenți când semnează contractele.

Sesiunea de informare va fi transmisă live pe pagina de Facebook a BNS, unde organizatorii așteaptă întrebările doritorilor. La acestea vor răspunde specialiștii BNS și specialiștii din două mari organizații germane, specializate în consilierea muncitorilor străini.

Anual, mii de români pleacă să muncească în Germania cu speranța că vor beneficia de condiții de muncă bune și că vor fi plătiți corect, însă speranța le este deseori spulberată de realitate. Când ajung acolo, lucrătorii uneori nu-și primesc salariile, sunt concediați de pe o zi pe alta sau sunt cazați în condiții insalubre.

BNS, sesiune de informare pentru românii care vor să lucreze sau lucrează deja în Germania

 

Tema dezbaterii de duminică este „Ce drepturi am eu, ca lucrător sezonier“, în care vor fi prezentate informații despre dreptul muncii în agricultură din Germania. 

Explicații și răspunsuri pertinente în acest domeniu vor oferi Mirela Cărăvan, coordonator al Centrul de consiliere pentru românii care lucrează în străinătate din cadrul Blocului Național Sindical (BNS), Elena Strato, consilier al organizației Arbeit und Leben și Helga Zichner, consilier la Faire Mobilitaet.

Evenimentul  este organizat de Blocul Național Sindical împreuna cu rețeaua Faire Mobilitaet și organizația Arbeit und Leben NRW.

Faire Mobilitaet din Germania se ocupă de aplicarea condițiilor juste și echitabile de muncă și plată pentru lucrătorii din statele membre ale Uniunii Europene care provin din Europa Centrală și de Est.

 

----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW    

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel