Birchall, ATAC după dezbaterea lui Dăncilă: „A început, brusc, să-și amintească?”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, o atacă, astăzi, pe Viorica Dăncilă, după ce candidatul PSD a spus că nu își asumă intervențiile în justiție. „Acum câteva zile, doamna Dăncilă spunea că nu știe la ce fac referire. Cumva acum a început, brusc, să-și amintească?”, spune Birchall.

„Aseară doamna Dăncilă afirma cu nonșalanță și tupeu maxim:. Acum câteva zile, doamna Dăncilă spunea că nu știe la ce fac referire. Cumva acum a început, brusc, să-și amintească?", scrie, astăzi, fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, pe Facebook.

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a declarat, marți, că nu a intervenit niciodată în sistemul judiciar din România și nu a făcut nici vreun „asalt asupra justiției", precizând că atunci când ministrul Justiției a intenționat să facă asta, a corectat acest lucru.

„Nu îmi asum aceste lucruri. Nu ați văzut premierul Viorică Dăncilă cu un asalt asupra justiției. Nu am făcut niciun asalt asupra justiției. Cred că întrebarea această trebuie să o adresați președintelui Iohannis. Nu am intervenit niciodată în justiție. Când ministrul Justiției a încercat să intervină, am corectat acest lucru. Cu atât mai mult, cred că președintele României nu trebuie să intervină în justiție pentru că trebuie să fie un model în ceea ce privește raportarea la justiție", a declarat Viorica Dăncilă, fiind întrebată de ce-i lipsește justiția din bilanț.

Chestionată dacă există vreun document în care condamnă modificările aduse codurilor penale, Viorica Dăncilă a precizat că întrebarea trebuie redirecționată către parlamentarii României.

„Nu pot eu să iau decizii în calitate de fost președinte executiv sau de președinte. Toate deciziile se iau în CEx. Nu sunt membru al Parlamentului", a completat fostul premier.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel