Bilet sfâșietor, găsit de poliție pe zgarda unei cățelușe abandonate. „Vă rog să mă ajutați"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Bilet sfâșietor, găsit de poliție pe zgarda unei cățelușe abandonate. „Vă rog să mă ajutați" / Foto: Facebook
Bilet sfâșietor, găsit de poliție pe zgarda unei cățelușe abandonate. „Vă rog să mă ajutați" / Foto: Facebook

Poliția din Platteville, Wisconsin, a fost martoră la o scenă emoționantă și tulburătoare atunci când au găsit un câine pierdut în parc. Cu toate că au fost nevoiți să ia măsuri pentru binele acestuia, mesajul de pe zgarda sa a stârnit compasiunea lor și a împins autoritățile să ceară ajutorul publicului.

Departamentul de Poliție din Platteville a primit un apel în legătură cu un câine pierdut în Moundview Park. Când au ajuns la fața locului, au fost întâmpinați de un cățeluș adorabil care a venit direct către ei și a sărit în mașina de poliție.

 

Poliția investighează ce s-a întâmplat cu cățelușa de a ajuns pe străzi

 

Cu o inspecție mai atentă, ofițerul care l-a găsit pe micuțul cățel a observat un bilet agățat de zgarda sa roz. Pe bilet era scris: "Vă rog să mă ajutați. Duceți-mă la un adăpost." În plus, biletul dezvăluia că numele cățelușei era Lola.

Departamentul de poliție a folosit rețelele sociale pentru a transmite mesajul și pentru a încerca să găsească proprietarii originali ai lui Lola. Ei au cerut ajutorul comunității și au scris: "Cerem ajutorul publicului pentru a-i găsi pe 'proprietarii' originali ai Lolei. Am dori să vorbim cu ei. Vă mulțumim în avans."

În prezent, departamentul de poliție investighează istoricul lui Lola și o are în grija sa temporar. De asemenea, este important de menționat că abandonarea animalelor de companie este ilegală în Platteville.

 

2. Foto: Face... (lola.png)

 

Abandonarea animalelor de companie este o problemă răspândită în întreaga lume

 

Cu toate că acest caz s-a încheiat cu bine pentru Lola, abandonarea animalelor de companie este o problemă răspândită în întreaga lume. Numai în Australia, aproximativ 200.000 de câini vagabonzi sau abandonați sunt admiși în adăposturi și centre de salvare municipale în fiecare an.

În ciuda eforturilor depuse de adăposturile și organizațiile de salvare a animalelor, criza costului vieții a avut un impact negativ asupra capacității lor de a-și îndeplini misiunea. Organizații precum Sydney Dogs & Cats Home au văzut o scădere a donațiilor în 2023, în timp ce costurile pentru îngrijirea animalelor au crescut semnificativ.

Cu mai puține resurse la dispoziție, adăposturile se luptă să ofere îngrijire adecvată animalelor abandonate și să găsească familii adoptive pentru acestea. Criza costului vieții a determinat, de asemenea, mai mulți oameni să predea animalele de companie în adăposturi, ceea ce a condus la o supraaglomerare a acestora.

În această situație dificilă, donațiile și sprijinul comunității joacă un rol esențial în menținerea adăposturilor și în asigurarea îngrijirii adecvate a animalelor abandonate. Ajutorul financiar poate contribui la oferirea de îngrijire medicală și la asigurarea unei șanse mai bune pentru animalele de companie de a găsi o familie iubitoare și un cămin fericit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel