Bilanțul protestului organizat de AUR: amenzi de 32.000 de lei, un dosar penal și certuri între participanți

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Jandarmeria Capitalei a aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 de lei, în urma protestului care a avut loc duminică în Bucureşti. 

Potrivit unui comunicat de presă, ca urmare a încălcării prevederilor legale în vigoare, jandarmii au întocmit un act de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală, după depistarea unui bărbat, participant la adunarea publică din Piaţa Victoriei, având asupra sa un spray iritant-lacrimogen.

De asemenea, poliţiştii Capitalei au depistat un bărbat care avea asupra sa două arme albe. Acesta a fost condus la sediul secţiei, unde i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii portul sau folosirea de obiecte periculoase.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

În contextul protestului, care a avut loc în Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov a dislocat 2 autospeciale de stins incendii şi 2 ambulanţe SMURD care au asigurat răspunsul la solicitările cetăţenilor.

Pe timpul acestor adunări publice nu au fost înregistrate evenimente deosebite - 5 persoane au necesitat asistenţă medicală din partea pompierilor paramedici, 3 dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigaţii amănunţite. Afecţiunile au constat în probleme respiratorii, lipotimie şi leziuni uşoare, precizează sursa citată. 

Protestatarii s-au certat între ei după ce Simion i-a tăiat microfonul Dianei Șoșoacă în Piața Victoriei

 

Diana Șoșoacă și George Simion, foști colegi de partid, s-au războit duminică, în Piața Victoriei, pe microfonul la care puteau să se adreseze protestatarilor adunați în urma mobilizării făcute de AUR. Până la finalul mitingului, George Simion a tăiat firul microfonului chiar în timp ce vorbea Șoșoacă

Conflictul dintre George Simion și Diana Șoșoacă a început după ce protestatarii mobilizați de liderul AUR au venit în marș de la Piața Universității spre Guvern, unde au găsit-o pe fosta lui colegă de partid, alături de câteva sute de fani ai acesteia. 

Senatoarea a luat cuvântul, la un microfon, pe o scenă improvizată, dar când ea încerca să vorbească, susținătorii AUR huiduiau. În cele din urmă Simion i-a fost tăiat microfonul, fiind acuzat că este lipsit de bun simț. 

„E o mizerie făcută de Simion. Și-a adus oamenii lui și boxele lui și ne impune să nu mai vorbim la microfon. Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine! Rușine!

Dacă ai curaj vino aici la scena că nu ți-ai luat aprobare pe Victoriei, ți-ai luat pe Universitate!”, i-a transmis ea fostului său șef de partid. 

Cei adunați în Piață au început să huiduie și să strige ca cei doi lideri ai extremei drepte să nu se certe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel