Bilanţ Spania 04 iunie. Numărul de îmbolnăviri SCADE. Speranţe pentru revenirea la normalitate

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

În Spania au fost consemnate joi cinci noi decese provocate de COVID-19, după ce miercuri s-a înregistrat un singur deces, iar în cele două zile precedente niciunul. Numărul total al deceselor din ultima săptămână este de 56, diferenţele mari între aceste date fiind generate şi de raportările întârziate ale unor regiuni. De la începutul pandemiei noul coronavirus a provocat în Spania 27.133 de decese.

Numărul noilor cazuri de COVID-19 confirmate în această ţară a continuat de asemenea să scadă, joi fiind recenzate 195 de noi cazuri, cu 24 mai puţine faţă de miercuri, dintre care 87 sunt în zona capitalei Madrid.

Bilanţul îmbolnăvirilor de la începutul epidemiei este de 240.660.

 

Spania şi Italia, scăderi importante ale îmbolnăvirilor şi deceselor

 

Italia a înregistrat joi 88 de noi decese provocate de COVID-19 şi 177 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, conform ultimelor date anunţate de Protecţia Civilă, transmite agenţia EFE.

Numărul total al deceselor legate de acest virus ajunge astfel în această ţară la 33.689, iar cel al infectărilor la 234.013. Dintre acestea, numărul cazurilor active în prezent este de circa 35.000, iar 338 de pacienţi sunt internaţi la terapie intensivă.

 

Cifre încă "roşii" în Regatul Unit

 

Un număr ridicat al deceselor şi al noilor contagieri se înregistrează în Regatul Unit, unde joi au fost consemnate 176 de noi decese şi 1.805 de noi cazuri confirmate în urma procesării a 220.057 de teste, conform Ministerului britanic al Sănătăţii.

Regatul Unit este ţara europeană cea mai îndoliată de pandemia COVID-19, înregistrând peste 50.000 de decese, conform biroului naţional de statistică, sau 39.904 de decese conform datelor guvernului de la Londra, şi 281.661 de persoane infectate, a doua ţară europeană, după Rusia, în bilanţul cazurilor confirmate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel