Bilanț Italia, 22 decembrie. Peste 36.000 de cazuri noi COVID raportate în ultima zi. Lombardia, cea mai afectată regiune

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

În ultima zi au fost înregistrate, în Italia, 36.293 de cazuri noi Covid-19 și 146 de decese. De asemenea, în ultima zi au fost efectuate 779.303 teste. Rata de pozitivare este de 4,7% conform buletinului Ministerului Sănătății, publicat azi, 22 decembrie.

 

36.293 de cazuri noi Covid-19 au fost înregistrate în Italia, în ultimele 24 de ore. O creștere semnificativă față de cele 30.798 de cazuri COVID, înregistrate ieri. De asemenea, au fost raportate 146 de decese, în scădere față cele 153 de ieri. Cifrele au fost prezentate în buletinul de astăzi, miercuri, 22 decembrie, publicat de Ministerul Sănătății.

Numărul total de infecții, în Italia, de la începutul pandemiei, se ridică la 5.473.0361, în timp ce totalul deceselor a ajuns la  136.077.  În ultima zi au fost efectuate 779.303 teste, tampoane moleculare și antigenice.

Rata de pozitivare a ajuns la 4,7%. Regiunea cu cele mai multe cazuri zilnice este Lombardia. În spitale, cu simptome ușoare, sunt internați 8.544 de pacienți, iar la terapie intensivă, în stare gravă, 1.010 de pacienți. 

 

Vaccinările Covid în Italia

 

Potrivit ultimei actualizări a raportului privind campania de vaccinare anti-Covid, în Italia, au fost administrate, până în prezent, 106.870.004 doze de vaccin anti-Covid. Au primit a doua doză sau vaccinul cu monodoză 46.145.430 de persoane, ceea ce corespunde cu 85,44% din populația de peste 12 ani. De asemenea, 15.866.554 de persoane au primit și cea de-a treia doză. 

 

"Supercertificatul verde" a intrat în vigoare în Italia

 

La începutul acestei luni, Italia a introdus noi restricții pentru cei care nu sunt vaccinați împotriva Covid-19 sau care nu s-au recuperat după Covid-19 în conformitate cu așa-numitele reguli „Super Green Pass”.

Astfel, potrivit noilor măsuri, proprietarii de afaceri trebuie să se asigure că toți clienții respectă regulile, verificând permisele verzi cu ajutorul aplicației de verificare. Dacă se constată că nu au făcut acest lucru, atât personalul, cât și clienții se confruntă cu amenzi, iar afacerea ar putea fi închisă temporar.

De asemenea, în urmă cu câteva zile, Ministerul Sănătății a declarat că a actualizat aplicația Verifica C-19, care este utilizată pentru a verifica valabilitatea permiselor verzi. Cu toate acestea, rămân îndoieli cu privire la modul în care regulile pot fi aplicate în anumite situații, în special în transportul public la orele de vârf.

În aceste condiții, se pare că Ministerul italian al Transporturilor lucrează la un nou sistem electronic de emitere a biletelor, care ar însemna că permisele verzi ar fi necesare la cumpărarea biletelor, dar până acum nu există niciun indiciu cu privire la momentul în care ar putea fi lansat, scrie The Local.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel