BILANȚ incredibil pentru "domnia" lui Toader: "Peste 16.000 de deținuți au beneficiat de reducerea pedepselor"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) salută "debarcarea" lui Tudorel Toader din funcția de ministru al Justiției, chiar dacă "măsura a fost luată pentru motivele greșite și mult prea târziu". 

Sindicaliștii acuză că Tudorel Toader a subminat sistemul penitenciar prin blocarea investițiilor în penitenciare, vasalizarea prin împuterniciri repetate și deseori ilegale a managementului sistemului penitenciar, subfinanțarea și ignorarea deficitului sever de personal și a nevoii de a asigura dotări corespunzătoare, relatează hotnews.ro.

Sindicaliștii îl critică pe Toader şi pentru legea recursului compensatoriu, care a scos din închisori 7.000 de deţinuţi, dintre care 70% se vor reîntoarce în penitenciare după comiterea de noi infracţiuni.

Volum redus al investițiilor în penitenciare

 

În pofida declarațiilor publice și a solicitării exprese a CEDO, în mandatul Tudorel Toader la Justiție, volumul investițiilor în penitenciare s-a redus cu peste 200%, situație criticată de altfel deschis de către reprezentanți ai arcului guvernamental pecum fostul ministru al justiției Robert Cazanciuc, susțin reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Potrivit acestora, deși a criticat împuternicirile în serie la alte instituții, în sistemul penitenciar fostul ministru Toader a blocat orice concurs pentru funcții de director, vasalizandu-și aceste funcții prin împuterniciri repetate și deseori ilegale peste termenul de un an. Au fost anunțate concursuri, au fost derulate probe, însă acestea nu au fost finalizate, unele timp de 2 ani.

Peste 16.000 de deținuți au beneficiat de reducerea pedepsei

 

Sindicaliștii mai spun că în mandatul Tudorel Toader la Justiție au avut loc peste 8.700 de incidente negative în penitenciare. Între timp, peste 16.000 de deținuți au beneficiat de reducerea cu 1/5 a pedepselor, iar populația penitenciarelor s-a redus temporar cu aproape 7.000 de deținuți, ca urmare a legii recursului compensatoriu.

"Infractorii au fost practic trimiși înapoi în comunitate, de unde peste 70% se vor întoarce în următorii ani după ce vor fi comis noi infracțiuni", spun reprezentanții FSANP.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel