Bilanț Germania: Cifre în SCĂDERE raportate azi. Se relaxează restricțiile în mai multe landuri

Liviu Ludovic |
Data publicării:
spital_covid
spital_covid

Germania a înregistrat, joi, 17.419 de noi infecții cu coronavirus. Potrivit datelor Institutului Robert Koch, numărul infectărilor se află pe o pantă descendentă.  

Autoritățile sanitare din Germania au raportat 17.419 noi infecții în decurs de o zi, conform datelor publicate de Institutul Robert Koch (RKI) joi dimineață. În urmă cu o săptămână, valoarea era de 18.485 de noi infecții, cifrele fiind în scădere.

Potrivit RKI, numărul de noi infecții la 100.000 de locuitori raportate în decurs de șapte zile a fost de 103,6 la nivel național, în scădere atât față de ziua anterioară (107,8), cât și față de săptămâna precedentă când acest indice era de 125,7.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 278 de noi decese.

De la debutul pandemiei, în Germania au fost înregistrate 85.658 de decese și un număr total de 3.565.704 de cazuri de infectare. 

Landurile germane relaxează restricțiile 

 

Autoritățile din unele state federale au început relaxarea restricțiilor în urmă cu câteva zile, fiind permisă activitatea la terase.

Landul Baden-Württemberg este un pionier în domeniu și dorește să facă un pas mai departe: începând de sâmbătă, în anumite condiții, oamenii vor putea merge în restaurante. 

Dacă incidența este de 100 sau mai jos timp de cinci zile la rând, industriei de catering îi este permis să se redeschidă cu anumite cerințe de igienă și teste, potrivit Agenției Germane de Presă DPA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel