Biden l-a acuzat pe Putin că încearcă să „șteargă" cultura și identitatea ucraineană

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Declarațiile lui Biden despre mandatul de arestare pentru Putin: „A comis în mod clar crime de război"
Declarațiile lui Biden despre mandatul de arestare pentru Putin: „A comis în mod clar crime de război"

Președintele american Joe Biden l-a acuzat pe Vladimir Putin că încearcă să „șteargă" cultura și identitatea ucraineană.

În timpul unui discurs ținut vineri în fața absolvenților Academiei Navale a SUA, Biden a declarat că Putin „încearcă să șteargă cultura și identitatea poporului ucrainean", relatează Washington Post.

Biden a mai criticat atacul Rusiei asupra spitalelor, școlilor și altor clădiri civile din Ucraina.

Biden a adăugat, totodată, că Putin a „NATO-izat din greșeală toată Europa", după ce Suedia și Finlanda au căutat să devină membre ale alianței în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Biserica Ortodoxă a Ucrainei întrerupe legăturile cu Rusia: nu suntem de acord cu Patriarhul Kirill. Instituţia şi-a declarat „independenţa” faţă de Moscova.

Biserica Ortodoxă ucraineană, subordonată până în prezent Patriarhiei Ruse, a anunţat vineri ruperea de aceasta, după ce Rusia a invadat Ucraina, declarându-şi "deplina independenţă", relatează AFP, titrează Mediafax.

Biserica Ortodoxă a Ucrainei întrerupe legăturile cu Rusia



În afară de Biserica Ortodoxă ucraineană, care era până acum subordonată canoBiserica Ortodoxă a Ucrainei întrerupe legăturile cu Rusianic Patriarhiei Ruse, în Ucraina mai există şi Biserica Ortodoxă a Ucrainei, care şi-a obţinut autocefalia în 2019.

La începutul lunii, Comisia Europeană a propus sancționarea șefului Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, în cadrul unui al șaselea pachet de măsuri ca răspuns la războiul din Ucraina.

Noua listă, care nu a fost încă aprobată de statele membre, include 58 de personalități care urmează să fie sancționate, printre care mulți militari ruși, dar și soția și copiii purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit ansa.it.

 

Kirill: "Rusia nu a atacat pe nimeni în istoria sa, și-a protejat doar granițele"

 

Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii a spus acest lucru într-o predică în Catedrala Arhanghelului din Kremlin, raportată de Interfax. "Nu vrem să luptăm cu nimeni. Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni. În mod surprinzător, o țară mare și puternică nu a atacat niciodată pe nimeni, ci și-a protejat doar granițele. Să dea Dumnezeu ca țara noastră să rămână puternică, puternică și iubită de Dumnezeu până la sfârşitul timpului”, a spus el.

Patriarhul s-a rugat apoi ca Dumnezeu „să întărească credința, evlavia și înțelepciunea poporului și să dea puterea de a lucra mereu, de a trăi și, dacă este cazul, de a lupta pentru a păstra stilul de viață liber și independent al poporului și al Rusiei”. 

„Fie ca Dumnezeu să salveze pământul rusesc de vrăjire și invazie străină și să întărească credința ortodoxă, care este singura forță spirituală capabilă să unească cu adevărat poporul nostru. Credem că Dumnezeu ne va acorda mila și harul Lui, chiar și în aceste vremuri tulburi”, a mai adăugat Patriarhul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel