Biden acordă încă un miliard de dolari în sprijin militar Ucrainei - ajungând la un total de 5,5 miliarde de dolari

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Biden acordă încă 1 miliard de dolari în ajutor militar Ucrainei - ajungând la un total de 5,5 miliarde de dolari. Președintele trimite un pachet de obuziere, muniție și sisteme de apărare de coastă după convorbirea cu Zelensky , în timp ce Putin își intensifică agresiunea în Luhansk.

Președintele Joe Biden a anunțat miercuri că va trimite încă un miliard de dolari în sprijinul militar al Ucrainei, după ce liderii acesteia au cerut mai multă muniție pentru a lupta împotriva invaziei rusești, conform Daily Mail

Cel mai recent pachet va include sisteme de rachete anti-navă, rachete de artilerie și cartușe pentru obuziere, au declarat persoane familiare cu pachetele. 

 

SUA au livrat peste 5,5 miliarde de dolari în sprijin militar de la invadarea Rusiei


Aceasta vine după ce războiul a intrat într-o nouă fază, ofițerii ucraineni avertizând că se străduiesc să egaleze Rusia cartuș cu cartuș într-un război de rachete și lupte de artilerie pe termen lung. 

„L-am informat pe președintele Zelensky că Statele Unite oferă încă un miliard de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina, inclusiv artilerie suplimentară și arme de apărare de coastă, precum și muniție pentru artilerie și sisteme avansate de rachete de care ucrainenii au nevoie pentru a-și susține operațiunile defensive în Donbas”, a declarat el într-un comunicat.

Oficialii au declarat pentru Reuters că este vorba de transferuri de armament în valoare de 350 de milioane de dolari, inclusiv mai multe rachete pentru sistemele de rachete cu lansare multiplă (MLRS) deja trimise Ucrainei, plus cartușe pentru obuzierele M777.

Un al doilea pachet, plătit de Inițiativa de asistență pentru securitatea Ucrainei din cadrul Congresului, ar putea include capacități de lansatoare de rachete anti-navă Harpoon cu baza la sol, radiouri securizate, sisteme de vedere pe timp de noapte și instruire.

 

Casa Albă a declarat că cei doi președinți au vorbit timp de 41 de minute miercuri dimineață

 

„Rămânem, de asemenea, angajați să sprijinim poporul ucrainean ale cărui vieți au fost sfâșiate de acest război”, a declarat Biden.

„Astăzi, anunț, de asemenea, un ajutor umanitar suplimentar de 225 de milioane de dolari pentru a ajuta populația din interiorul Ucrainei, inclusiv prin furnizarea de apă potabilă sigură, medicamente și asistență medicală critică, alimente, adăposturi și bani pentru familii pentru a cumpăra articole esențiale”.

Oficialii occidentali spun că războiul a ajuns într-o etapă critică care ar putea determina rezultatul final. Rusia și-a reorientat eforturile în estul Ucrainei după ce forțele sale invadatoare au fost respinse din capitala Kiev.

Moscova a acumulat un avantaj semnificativ de artilerie în jurul orașelor cheie din estul Ucrainei. 

În special, forțele ucrainene se află sub o presiune imensă în regiunea Luhansk din Donbas, ceea ce a determinat un oficial american de rang înalt să avertizeze că Rusia ar putea prelua controlul în câteva săptămâni.

Săptămâna aceasta, Emmanuel Macron i-a spus Ucrainei să negocieze cu Vladimir Putin pentru a pune capăt războiului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel