Biden a anunțat sancțiuni grave: Acesta este începutul invaziei. Trimitem trupe americane în țările baltice

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Curtea Supremă limitează puterea lui Biden de a reduce emisiile de gaze
Curtea Supremă limitează puterea lui Biden de a reduce emisiile de gaze

Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut ieri două regiuni pro-ruse renegate din estul Ucrainei și apoi a ordonat armatei ruse să lanseze imediat o "operațiune de menținere a păcii" acolo, provocând o condamnare dură din partea Occidentului și sporind temerile că războiul este iminent. 

 

Astăzi, Putin a cerut Camerei superioare a parlamentului rus aprobarea de a trimite trupe în afara granițelor Rusiei, iar parlamentul a votat pentru el în mai puțin de o oră. 

Judecățile din partea Occidentului nu au trebuit să aștepte. UE, NATO, SUA, ONU sunt de aceeași părere - decizia lui Putin este o încălcare a dreptului internațional și a suveranității Ucrainei. Germania și Marea Britanie au impus sancțiuni Rusiei, iar UE a anunțat, de asemenea, un plan de sancțiuni.

Cea mai importantă decizie a fost luată de Germania - a oprit proiectul conductei North Stream 2. Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat în această seară o serie de sancțiuni severe împotriva Rusiei, calificând mișcarea de ieri a lui Putin drept "începutul invaziei".

 

Biden a anunțat trimiterea unor trupe americane în Baltica

 

Biden a declarat că a autorizat trimiterea suplimentară de trupe americane în țările aliate din Europa de Est. El a precizat că trupele și echipamentele aflate deja în Europa vor fi trimise în țările baltice - Estonia, Letonia și Lituania. 

"Pentru a fi clar, este vorba de manevre defensive. Nu avem nicio intenție de a ne lupta cu rușii", a declarat Biden.

Trimiterea de trupe în țările baltice, a spus el, ar trebui să trimită un mesaj aliaților americani. Mai exact, America va apăra teritoriul NATO și va respecta angajamentele pe care și le-a asumat.

Biden nu a dorit să răspundă la întrebările reporterilor. El va face acest lucru în cadrul unei ședințe de informare a Casei Albe care va începe în curând cu purtătoarea sa de cuvânt Jen Psaki.

 

Biden a anunțat sancțiuni severe împotriva Rusiei 

 

După partea introductivă a discursului, Biden s-a apucat să anunțe sancțiunile pe care le va impune Rusiei. El a spus că va "lucra cu partenerii pentru a se asigura că proiectul gazoductului Nord Stream 2 nu va merge mai departe".

"Rusia va plăti un preț și mai mare dacă va continua agresiunea, ceea ce include sancțiuni mai dure", a adăugat președintele american.

În ceea ce privește sancțiunile, Biden a anunțat că, în "primul pachet" de sancțiuni, va bloca două mari instituții financiare rusești - VEB și Banca Militară Rusă. În plus, el a anunțat că "părți din economia rusă vor fi izolate de sistemele financiare internaționale".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel