Beyoncé își anunță lansarea primului album din ultimii șase ani, Renaissance

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Beyoncé își anunță lansarea primului album din ultimii șase ani, Renaissance / Foto: Captură video youtube
Beyoncé își anunță lansarea primului album din ultimii șase ani, Renaissance / Foto: Captură video youtube

Beyoncé a anunțat ceea ce pare a fi primul său album solo din ultimii șase ani, Renaissance, care va fi lansat pe 29 iulie. Acesta va fi urmarea albumului Lemonade din 2016, o meditație despre identitatea neagră și infidelitatea maritală care a ajuns în fruntea mai multor liste de sfârșit de an.

Fanii așteptau vestea încă de când Beyoncé și-a șters fotografiile de profil de pe rețelele de socializare, săptămâna trecută, conform BBC.

Ea a scris joi dimineață pe conturile sale de socializare, împărtășind cuvintele "act I ... RENAISSANCE", adică rena;ștere.

Site-urile de streaming, inclusiv Spotify și Apple Music, au postat rapid artwork-ul discului, oferind fanilor șansa de a pre-salva lansarea.

Tidal, compania deținută de soțul lui Beyoncé, Jay-Z, a împărtășit, de asemenea, informația, dar, în mod crucial, nu va transmite albumul în exclusivitate.

Lemonade, în schimb, a fost o exclusivitate Tidal timp de trei ani. Albumul comun al lui Beyoncé și al lui Jay-Z, Everything Is Love, a fost o exclusivitate pentru doar două zile în 2018.

Acum, relația a fost ruptă, o recunoaștere a faptului că serviciul de streaming - care are o cotă de piață de aproximativ 2% - nu poate oferi cifrele de care Beyoncé are nevoie pentru a domina topurile.

 

 

 

Noul album „Renaissance” va conține 16 melodii

 

O listă de pe Apple Music sugerează că Renaissance va conține 16 melodii. Nu este clar dacă titlul "Act I" înseamnă că acesta va fi primul dintr-un proiect cu mai multe albume sau dacă cele 16 piese vor fi lansate în mai multe părți.

Fundația caritabilă a lui Beyoncé, BeyGOOD, le-a dat fanilor pontul că ceva se va întâmpla la începutul acestei săptămâni, când a distribuit un montaj de coperte de album pentru a sărbători Luna Istoriei Negre în SUA.

Printre discuri era ascunsă imaginea unei mâini înmănușate care arăta spre albumul lui Brandy B7 - numele de cod pe care discipolii lui Beyoncé îl dăduseră celui mai recent disc al acesteia.

 

 

 

Beyoncé lucrează la album încă din timpul pandemiei

 

Anul trecut, artista în vârstă de 40 de ani a confirmat pentru Harper's Bazaar că a început să lucreze la muzică nouă. "Cu toată izolarea și nedreptatea din ultimul an, cred că suntem cu toții pregătiți să evadăm, să călătorim, să iubim și să râdem din nou", a spus ea.

"Simt că se naște o renaștere, iar eu vreau să fac parte din alimentarea acestei evadări în orice mod posibil. Sunt în studio de un an și jumătate."

De asemenea, ea a discutat despre obiceiul ei de a colabora cu zeci de persoane pentru a construi cântece; rafinând și modelând muzica după propria imagine.

"Uneori îmi ia un an să caut personal printre mii de sunete pentru a găsi exact kick-ul sau snare-ul potrivit. Un refren poate avea până la 200 de armonii suprapuse", a spus ea.

"Cu toate acestea, nimic nu se compară cu cantitatea de dragoste, pasiune și vindecare pe care o simt în studioul de înregistrări. După 31 de ani, mă simt la fel de emoționată ca atunci când aveam nouă ani. Da, muzica vine!"

 

Vedeta și-a lansat cariera ca parte a grupului de fete R&B Destiny's Child în 1997

 

Vedeta și-a lansat cariera ca parte a grupului de fete R&B Destiny's Child în 1997, înainte de a deveni solistă în 2003. Cu hituri precum Crazy In Love, Single Ladies și Hold Up, ea este una dintre cele mai de succes și influente artiste de înregistrări ale generației sale.

De-a lungul carierei sale, a câștigat 28 de premii Grammy și 79 de nominalizări, mai multe decât orice altă femeie muzician.

În cei șase ani care au trecut de la ultimul ei album, ea a curatoriat coloana sonoră pentru remake-ul Disney Lion King și a pus în scenă un spectacol istoric la Festivalul de muzică Coachella 2018, care a celebrat cultura colegiilor și universităților istorice de culoare din SUA.

Concertul a fost imortalizat într-un film special Netflix, Homecoming, care a câștigat la rândul său un premiu Grammy pentru cel mai bun film muzical.

Cea mai recentă lansare muzicală a artistei a fost single-ul surpriză, Black Parade, care a apărut în 2020, în timp ce demonstrațiile Black Lives Matter se răspândeau în întreaga lume.

Piesa a inclus versuri puternice despre istoria negrilor, brutalitatea poliției și protestele lui George Floyd, vedeta cântând: "Ridicați pumnii în aer, arătați dragostea neagră / Am nevoie de pace și reparații pentru poporul meu".

Melodia a fost lansată cu ocazia zilei de 1 iunie, o sărbătoare care marchează sfârșitul oficial al sclaviei în SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel