Bețele pentru probe nazale COVID, spălate și refolosite pe un aeroport. Peste 9.000 de pasageri, înșelați

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Bețele pentru probe nazale COVID, spălate și refolosite pe un aeroport. Peste 9.000 de pasageri, înșelați
Bețele pentru probe nazale COVID, spălate și refolosite pe un aeroport. Peste 9.000 de pasageri, înșelați

Mai mulți angajați ai unei companii farmaceutice au fost arestați, în Indonezia, pentru suspiciuno că au spălat și revândut kiturile de testare tampon nazal Covid.

Până la 9.000 de pasageri pe un aeroport din Medan ar fi putut fi testați cu bețele de tampon refolosite, spun polițiștii.

Compania de stat Kimia Farma se confruntă acum cu un proces lansat în numele călătorilor.

Testarea cu tampon nazal Covid a devenit rutină în multe țări afectate de pandemia globală. Poliția consideră că înșelătoria se întâmplă din decembrie anul trecut pe aeroportul Kualanamu din Medan, Sumatra de Nord.

 

Pasagerii trebuie să aibă un test negativ dacă doresc să călătorească

 

Pasagerii trebuie să aibă un test negativ dacă doresc să călătorească, iar aeroportul oferă opțiunea de a face testul la fața locului. Autoritățile aeroportuare folosiseră kituri de testare rapidă a antigenului furnizate de Kimia Farma.

În urma plângerilor din partea pasagerilor că au primit rezultate fals pozitive ale testelor, poliția a trimis săptămâna trecută un ofițer sub acoperire pentru a se prezenta drept pasager, a informat presa locală Detik.

Când a fost testat și a primit un rezultat pozitiv al testului, alți ofițeri au intrat și au făcut raiduri la locul testului, unde au găsit un kit de testare folosit care a fost reciclat.

 

Câștiguri de aproximativ 125.000 de dolari


Săptămâna trecută, cinci angajați ai Kimia Farma - inclusiv managerul companiei Medan - au fost arestați. Suspecții sunt acuzați că au încălcat legile sănătății și ale consumatorilor prin spălarea bețelor nazale și reambalarea acestora pentru vânzare.

Presa locală a declarat că autoritățile au compilat rapoarte de la 23 de martori și investighează dacă profitul din înșelătorie - estimat la aproximativ 1,8 miliarde de rupii (89.700 GBP; 124.800 USD) - a fost utilizat pentru finanțarea construcției unei case fastuoase pentru unul dintre suspecți. 

Kimia Farma, cu sediul central în capitala Jakarta, a concediat personalul implicat și a promis că va înăspri controalele interne.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel