Belgia. Zeci de români, evacuați din hotelul în care erau cazați: „Pentru unii, condițiile de locuit erau chiar amenințătoare pentru viață“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un executor judecătoresc a dispus, marți dimineață, evacuarea hotelului Tegenover din Stationsstraat din Turnhout. Executorul judecătoresc a fost ajutat de poliție în această operațiune. Zeci de muncitori români erau cazați acolo, condițiile de locuit fiind considerate improprii.

Evacuarea hotelului Tegenover, unde sunt cazați în special muncitori sezonieri români, vine ca urmare a deciziei instanței. "Proprietarul clădirii s-a adresat judecătorului din cauza unei dispute cu chiriașii, dintre care unii nu plătesc chirie", spune primarul Paul Van Miert.

"Așadar, nu este un raid precum cel pe care l-am organizat în ianuarie. Poliția s-a deplasat la fața locului. Atât echipa de imigrare, cât și echipa de combatere a infracțiunilor stradale au fost acolo, dar nu au existat incidente", a adăugat edilul.

Poliția a verificat identitatea a 12 locuitori. Potrivit informațiilor obținute de presa flamandă, în hotel ar locui aproximativ 30 de persoane, dar există indicii că sunt mai multe și că există supraaglomerare. Și acest lucru este în curs de investigare.

Executorul judecătoresc a încuviințat să fie evacuată întreaga clădire. Locuitorii au încărcat mobila în camioane. "Evacuarea nu a fost neașteptată pentru ei", spune comisarul Rudy Remijsen. "Toți rezidenții au fost informați că imobilul va fi evacuat astăzi", a adăugat acesta, citate de nieuwsblad.be.

 

Zeci de români, evacuați din hotelul în care erau cazați

 

Acțiunea vine după ce, pe 18 octombrie, pompierii s-au deplasat la hotelul Tegenover, deoarece unul dintre studiouri a luat foc de la o țigară aprinsă. Anterior, pe 17 ianuarie, poliția, pompierii și personalul de la departamentul de locuințe au efectuat o altă inspecție comună extinsă a clădirii.

La acel moment, au fost găsite abateri grave. "Am stabilit că a existat o ocupare permanentă în hotelul cu cincisprezece camere", a declarat Paul Van Miert, la acea vreme. "Camerele de hotel sunt prea mici pentru asta. Acestea nu dispun de facilitățile necesare. Pentru unii locuitori, condițiile au fost chiar amenințătoare pentru viață", a adăugat el.

În ultimele luni, orașul a înăsprit controalele privind calitatea locuințelor de închiriat. În cele din urmă, proprietarii trebuie să fie în măsură să furnizeze un certificat de conformitate pentru toate locuințele de închiriat din oraș.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel