Belgia. Român, arestat după ce a fost prins conducând cu un permis fals, cumpărat de pe internet. ”Eu sunt de fapt o victimă”

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un român a fost pedepsit asupra de autoritățile belgiene după ce a fost prins conducând cu un carnet de permis fals, cumpărat de pe Facebook cu 2.500 de euro. 

Un bărbat de origine română, domiciliat în Sint-Joost-Ten-Noode, Bruxelles, a fost sancționat drastic după ce poliția l-a descoperit conducând cu un permis de conducere fals achiziționat de pe Facebook. 

Incidentul a avut loc în Gent, când șoferul a fost oprit de poliție în timp ce vorbea la telefon la volan.

Investigațiile ulterioare au relevat că bărbatul deținea un permis de conducere obținut în România, însă acesta nu fusese niciodată înlocuit în mod legal cu un document valabil în Belgia. În loc să parcurgă procedurile legale de schimbare a permisului de conducere, individul a optat să achiziționeze un permis fals pe care l-a găsit într-o reclamă de pe Facebook. Prețul plătit pentru documentul fals a fost de 2.500 de euro.

„Am crezut că aceasta este calea corectă” 

 

În fața instanței, bărbatul și-a exprimat regretul și a afirmat că a avut impresia că a ales "calea corectă". A susținut că se consideră o victimă a situației, însă judecătorul de poliție nu a luat în considerare argumentele sale.

„Chiar am crezut că aceasta este calea corectă. Mă bucur că poliția m-a oprit pentru că eu sunt de fapt o victimă”, a pledat românul în instanță.

Pe lângă amenda de 2.500 de euro, românul va trebui să susțină examenul auto de patru ori, nefiindu-i permis să conducă timp de șase luni. 

Vezi și: Un ”șofer” român a rămas pieton în urma unui control de rutină, în Italia. Polițiștii i-au confiscat pe loc mașina și actele

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel