Belgia. Poliția a rămas fără incineratoare pentru arderea cocainei după ce a confiscat 100 de tone în acest an

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. După uciderea unui român de către mafia drofurilor, poliția a descoperit 20 de milioane de dolari ascunși în casa liderilor / Sursa foto Police Cantonale Fribourg /www.fr.ch/
Spania. După uciderea unui român de către mafia drofurilor, poliția a descoperit 20 de milioane de dolari ascunși în casa liderilor / Sursa foto Police Cantonale Fribourg /www.fr.ch/

Belgia a confiscat atât de multă cocaină de la contrabandiștii care operează prin portul Anvers încât are nevoie de mai mult spațiu de incinerare pentru a o distruge, au declarat luni autoritățile.

Rezerva masivă a poliției a primit porecla de "cocaina-berg", peste 100 de tone fiind pe cale să fie acumulate până la sfârșitul anului.

Autoritățile sunt îngrijorate că depozitele folosite pentru stocarea drogurilor ar putea deveni ținte pentru jafurile comise de bandele puternice care doresc să își recupereze încărcăturile profitabile.

'Există o problemă legată de capacitatea incineratorului', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al serviciului vamal belgian, Francis Adyns, confirmând informațiile apărute în presa locală care promiteau că 'o soluție structurală este pe drum', conform Daily Mail.

 

Oficiali din cadrul guvernului regional din Flandra au declarat că un plan ar putea fi anunțat încă de marți

 

Cea mai recentă problemă a Belgiei provine din cantitățile astronomice de cocaină din America Latină care sunt interceptate la Anvers, principalul port de intrare în Europa pentru comerțul ilegal.   

Potrivit presei locale, presupuși membri ai unor bande au fost văzuți folosind drone pentru a cerceta depozitele vamale care adăpostesc cocaină confiscată în valoare de milioane de euro.

Autoritățile lucrează rapid pentru a distruge capturile, dar, a spus Adyns, pentru a incinera cocaina 'trebuie respectate standarde de mediu'.  

Anvers - care se întinde pe o suprafață de 47 de mile pătrate - a devenit epicentrul comerțului cu cocaină din Europa, în parte pentru că a fost mult timp un port de intrare pentru mărfurile importate în Europa din America de Sud. 

 

Cocaina din ce în ce mai cerută în Europa

 

Legăturile sale de transport maritim existente au făcut ca cartelurile de droguri columbiene să decidă din ce în ce mai mult să îl folosească ca centru global pentru a importa cocaină destinată piețelor profitabile din Europa, Rusia și Orientul Mijlociu.

Creșterea ofertei răspunde, de asemenea, cererii tot mai mari de cocaină în Europa, unde cocaina este considerată din ce în ce mai acceptabilă din punct de vedere social.

Operațiunile bine puse la punct ale gangsterilor capabili să corupă muncitori și funcționari pentru a ajuta la mutarea cocainei din Anvers au făcut ca orașul să devină și mai atractiv pentru carteluri.

Poziția sa convenabilă lângă Olanda, unde o mare parte din cocaina importată este tăiată și ambalată înainte de a fi trimisă mai departe, este, de asemenea, un factor.  

La începutul acestui an, un gangster albanez a fost împușcat mortal în fața casei sale din Anvers, în mijlocul unui război sângeros pentru controlul profitabilului comerț cu cocaină din oraș.

Beldar Muca a fost împușcat de șase ori când se întorcea în apartamentul său, la câțiva metri de o secție de poliție, iar autoritățile au afirmat că acest lucru a avut toate caracteristicile unei crime la comandă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel