Belgia: Muncitori români ținuți în condiții inumane, amenințați cu arma și bătuți crunt. Patronii opresori și-au aflat pedeapsa

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Curtea penală din Anvers a condamnat administratorul unei firme de construcții din Belgia la 30 de luni de închisoare. Împreună cu alți doi prieteni bărbatul a mers într-o seară la locuința angajaților săi și i-au bătut cu bâtele, amenințându-i cu arma. 

8 muncitori români în construcții au fost bătuți cu bâte și amenințați cu arma de către patronul lor și alți doi bărbați, după ce au cerut să fie plătiți corespunzător pentru muncă. Doi dintre ei au ajuns la spital cu răni grave. Acum, administratorul firmei va sta 2 ani și jumătate după gratii, conform deciziei Curții penale din Anvers, potrivit atv.be.

Administratorul firmei este tot un român, Claudiu C. Deși atunci când au venit în Blegia să lucreze acestora li se promiseseră un salariu decent și locuință, realitatea a fost cu totul alta. Pe 18 iunie 2017, a avut loc o întâlnire între cei 8 angajați români și Claudiu C. la care și-au exprimat nemulțumirea pentru cei 230 de euro pe lună pe care îi primeau.

Citește și: Belgia: Muncitori români exploatați de patroni, amenințați cu arma și bătuți crunt. Îi țineau în condiții inumane

Numai că nu au rezolvat nimic. Mai mult, patronul a mers în aceeași zi la apartamentul unde românii erau ținuți. El a mers însoțit de Alexandru E. și Dumitru R. în miez de noapte. Muncitorii au fost surprinși în somn și bătuți cu pumnii, o bâtă de baseball și amenințați cu un pistol.

„Ei se băteau deja când am ajuns noi“


Polițiștii sosiți la fața locului au găsit două victime grav rănite. În grădină era un al treilea rezident, care sărise de pe balcon, de teamă. Un al patrulea reușise să iasă pe stradă, plin de sânge, spunând că a fost lovit cu o bâtă de baseball. În timpul luptei, unul dintre muncitori, mai în vârstă, a suferit o vătămare majoră la nivelul capului. Fiul bărbatului a avut răni pe tot corpul și a ajuns de urgență la spital. Alți trei participanți nu au fost răniți. 

Alexandru E. unul dintre „asociații“ de ocazie ai patronului, a fost oprit când a încercat să părăsească clădirea. Avea pete de sânge pe blugi. El a susținut că atunci când au ajuns la apartament, muncitorii români se luptau între ei, fiind în stare de ebrietate. Instanța a considerat incredibilă această poveste. 

Vinovăția celor trei inculpați a fost declarată dovedită. Claudiu C. a fost condamnat la 30 de luni de închisoare. Alexandru E. a fost închis timp de doi ani, iar Dumitru R. optsprezece luni de închisoare, în cazul ambilor jumătate fiind sub suspendare. Aceștia trebuie să plătească celor trei victime un total de 6.700 de euro în daune.


*Notă: imaginea are rol pur ilustrativ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel