Belgia. Muncitor român, moarte cumplită: A căzut în gol în casa liftului sub privirile neputincioase ale fiului

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de 57 de ani, muncitor în construcții, a fost ucis, marți dimineață, după ce a căzut în casa liftului pe un șantier din Bornem, Belgia. Bărbatul a căzut aproape șapte metri și cel mai probabil a murit pe loc. Poliția și serviciile de inspecție a muncii investighează acum circumstanțele producerii accidentului de muncă.

Accidentul grav a avut loc marți dimineață. Românul în vârstă de 57 de ani se afla la primul etaj al clădirii de apartamente aflată în construcție. Ce s-a întâmplat exact este încă în curs de investigare. Este posibil ca bărbatul să fi alunecat pe o scândură de lemn și să fi căzut atunci în casa liftului. Bărbatul lucra de câteva luni pe șantier, alături de fiul lui.

Victima a ajuns cu aproape șapte metri mai jos, la subsol. Pompierii, ambulanța și polițiștii au sosit la fața locului, dr foarte repede a devenit clar că tot ajutorul venea prea târziu. Este posibil ca bărbatul să fi murit instantaneu.

Scos din subsolul casei liftului de o echipă specială de pompieri

 

Ceilalți muncitori din construcții au fost îngrijiți de serviciul de asistență pentru victime al poliției. Printre ei se afla și fiul victimei. Departamente de supraveghere a bunăstării la locul de muncă dacă au fost luate măsuri de siguranță adecvate la fața locului.

După constatări, echipa Grimp de la stația de pompieri din Mechelen - o echipă de salvare specializată în evacuarea victimelor din locuri greu accesibile - a sosit la fața locului pentru a recupera victima din casa liftului. „În acest caz specific, am reușit să recuperăm victima de pe axul ascensorului într-o manieră demnă. Acest lucru este, de asemenea, important”, spune adjutantul Bart Van Litsenborg, citat de nieuwsblad.be. 

Echipa Rivierenland Grimp este desfășurată de zece până la cincisprezece ori pe an pentru a evacua oamenii, de exemplu, pe șantierele de construcții și păduri, dar și în clădirile cu apartamente înalte unde nu poate fi folosită o autospecială cu scară de la pompieri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel