Belgia interzice accesul turiștilor care vin din Marea Britanie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cetățenii cu naționalitate belgiană care se întorc din UK vor trebui să stea în carantină la întoarcerea acasă, iar turiștii britanici nu au voie să intre deloc în Belgia.

Vor putea intra în țară doar britanicii care se deplasează pentru motive esențiale sau lucrează în Belgia. Chiar și așa vor trebui să respecte carantina și să facă două teste covid în prima și în a șaptea zi de izolare. Cei care încalcă regulile sanitare riscă amenzi de 250 de euro.

Marea Britanie a fost introdusă pe lista roșie alături de alte 26 de țări printre care Brazilia, Argentina, India, Chile, Georgia sau Columbia.

„Nu sunt fericit de această decizie, dar trebuie să ne protejăm de ceea ce se întâmplă în aceste țări” a declarat Frank Vandenbroucke, ministrul Sănătății din Belgia într-o conferință de presă, titrează dordevacanta.ro.

În Marea Britanie zilnic sunt diagnosticate în jur de 10.000 de noi cazuri de covid, 90% dintre acestea fiind cu tulpina indiană sau delta, extrem de agresivă și contagioasă.

Recent, și Italia a impus carantina de 5 zile obligatorie pentru toți cei care se întorc din Marea Britanie.

Pe de altă parte, Belgia se pregătește de relaxarea restricțiilor din 27 iunie:

În restaurante și baruri vor putea sta până la 8 persoane la aceeași masă. Orarul localurilor va fi prelungit până la 1.00 în loc de 11.30.În magazine nu va mai fi restricționat accesul doar pentru o singură persoană, timp de 30 de minute. Numărul participanților la marile evenimente crește la 2000 de persoane în interior și 2500 în exterior. Dispare interdicția de a primi în vizită, acasă, maxim 10 persoane în timpul zilei și 4 noaptea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel