Belgia. Hoț român, scăpat de copilul nou-născut de la închisoare, după ce a furat bunuri de peste 250.000 de euro

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi români acuzați de furturi din mai multe șantiere de construcții din Zonnebeke, Kuurne și Waregem, Belgia, și-au aflat pedepsele. Povestea de viață a unuia dintre ei i-a înduioșat pe judecători, astfel că va ispăși doar jumătate din pedeapsă după gratii.

Un hoț român a fost condamnat, la recurs la 40 de luni de închisoare, jumătate din pedeapsă fiind suspendată. Românul, alături de un al conațional, a furat bunuri și materiale de construcții în valoare de peste 250.000 de euro. Judecătorul a arătat însă clemență pentru Claudiu, un român de 29 de ani, care va sta doar 20 de luni după gratii întrucât soția sa tocmai a născut și bărbatul nu a putut să își vadă copilul încă.

Bărbatul a sustras materialele de construcții în octombrie și noiembrie 2018. După o spargere în Beernem, el și conaționalul săi au putut fi urmăriți datorită unei anchete telefonice. Celălalt bărbat a fost arestat în cele din urmă în Germania la sfârșitul lunii octombrie 2019. Ca urmare a acelei arestări, Claudiu A. (29) s-a predat singur.

De asemenea, inculpații români au comis fapte similare și în Zonnebeke, Kuurne și Waregem. În plus, au început să lucreze și la o companie din Petit-Rechain, un district din Verviers. În total, au fost furate materiale de lucru în valoare de aproximativ 250.000 de euro.

Claudiu A. (29) a primit în primă instanță 40 de luni de închisoare. În apel, acea sentință a fost convertită la 40 de luni, dintre care 20 de luni cu executare. Instanța a arătat o anumită clemență, deoarece soția sa a născut între timp în România și, prin urmare, nu și-a putut vedea copilul încă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel