Belgia: Copii reveniţi din România nu au accesul la cursurile care încep pe 1 septembrie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Virologul belgian Marc van Ranst a anunţat că pentru copiii care au fost în vacanţă dupa 15 august în Romania, Bulgaria şi Spania, şcoala nu va începe de la 1 septembrie.

 

Pentru toţi ceilalţi elevi, şcoala va începe de la 1 septembrie cu anumite precauţii şi multe excepţii de la regulă. Zonele roşii ale pandemiei decise de guvernul federal sunt, pentru moment, nord-estul şi sud-vestul Bulgariei, mai multe judeţe din România printre care Bucureşti-Ilfov, câteva zone din Spania şi doua departamente franceze, potrivit ziare.com

Virologul Marc Van Ranst, citat de televiziunea flamanda VRT, a precizat că măsura li se va aplica şi celor care au fost în vacanţă în zone considerate sigure la început, dar care au devenit nesigure între timp. Odată reveniţi în Belgia, cei care au fost în vacanţă în România sunt nevoiţi să facă testul CCOVID-19 şi să se autoizoleze timp de 14 zile.

Prim ministrul Sophie Wilmes a anunţat ca şcoala va începe la 1 septembrie cu aşa numitul „cod galben” care permite desfăşurarea cursurilor întreaga săptămână, dar introduce diferite măsuri de distanţare sociala. Una dintre măsuri sunt excursiile şcolare, care vor fi suspendate. Guvernul federal acordă însă mulă libertate în organizarea anului şcolar autorităţilor regionale şi locale. Astfel, un primar de sector (comuna) din Bruxelles sau autorităţile unui oraş pot decide cum se va desfăşura începerea cursurilor în funcţie de situaţia epidemiologică locală. Prin urmare, unele scoli pot începe cursurile la 1 septembrie cu toţi elevii, altele vor demara cu doar jumătate din elevi sau cu un program şcolar modular şi redus academic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel