Belgia. Ceartă între români, terminată cu o rangă în cap pentru unul: „Pentru violul unei fete și o datorie de 100 de euro“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român care ar fi lovit un alt conațional cu o rangă de fier în urma unei dispute a fost condamnat la 40 de luni de închisoare. Instanța din Belgia revizuiește însă condamnarea sa.

Un român s-a prezentat la camera de urgență la spitalul Sint-Maria din Halle cu o rană la nivelul capului, medicii diagnosticându-l o fractură gravă a craniului, care pune în pericol viața și au sesizat poliția. Ulterior, F și partenera sa au declarat că lovitura ar fi fost făcută de un alt conațional, cu care s-a întâlnit la Lot. 

Faptele datează din septembrie 2018. Imaginile de pe camerele de supraveghere pe care poliția le-a ridicat din împrejurimile unde a avut loc incidentul, au arătat că românul rănit fusese într-adevăr lovit de un alt român, A. După o altercație, cei doi români, F și A, s-au luat inițial la palme, după care acesta din urmă a luat o rangă de fier cu care i-ar fi lovit capul adversarului.

Încă nu se știe de ce a fost folosită o asemenea violență brutală. "A. susține că cearta implica o datorie de 100 de euro, în timp ce, potrivit lui F., era vorba despre violul unei fete", a declarat avocatul. ales să reprezinte acest caz. „Că oamenii vor să își rezolve disputele între ei este de înțeles, dar acest tip de violență este inacceptabil”, a mai spus avocatul, citat de HLN.be. 

Românul bătăuș fusese condamnat la 40 de luni de închisoare, însă a făcut apel în urmă cu câteva săptămâni, reușind să obțină amânarea a 16 luni de închisoare. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel