Belgia. Bilanţul tragic al inundaţiilor a crescut la 31 de morţi. Zeci de persoane sunt încă date dispărute

Liviu Ludovic |
Data publicării:
captura video The Guardian
captura video The Guardian

Bilanţul confirmat în Belgia în urma inundaţiilor şi a fenomenelor meteorologice extreme care au afectat ţara săptămâna trecută a crescut la 31 de morţi, a anunţat duminică centrul naţional pentru situaţii de urgenţă, relatează DPA.

Un număr de 163 de persoane erau în continuare date dispărute duminică, a indicat organismul guvernamental într-un comunicat online.

Operaţiunile de salvare s-au încheiat, însă căutările continuă în unele zone, potrivit comunicatului.

''Eforturile considerabile de curăţare şi o estimare a pagubelor materiale se află în acest moment în centrul atenţiei noastre'', a indicat centrul.

Premierul Alexander De Croo a anunţat zi naţională de doliu, marţi, cu o zi înainte de ziua naţională a Belgiei, sărbătorită la 21 iulie.

Alexander De Croo, însoţit de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a deplasat sâmbătă dimineaţa la Rochefort (sud), una dintre municipalităţile afectate de dezastru.

Inundaţiile din ultimele zile sunt ''fără precedent în ţara noastră'', a declarat vineri De Croo. Bilanţul de vineri după-amiază consemna 20 de morţi şi 20 de persoane date dispărute.

Au fost inundații și în Italia

 

Precipitaţii abundente au provocat duminică inundaţii şi umflarea râurilor în nordul şi sudul Italiei.

În Sicilia, serviciile de urgenţă din oraşul Palermo şi regiunea înconjurătoare au anunţat că au fost apelate de sute de ori în urma ploilor torenţiale.

Departamentul de pompieri a declarat duminică dimineaţa că a fost solicitat din cauza inundaţiilor, deşi nu au fost raportate pagube grave.

Agenţia de meteorologie a anunţat că în regiunea Tirolul de Sud, nordul Italiei, au fost înregistrate precipitaţii abundente în ultimele 24 de ore.

Aproape 50 de litri de ploaie pe metru pătrat au căzut de sâmbătă dimineaţa până duminică dimineaţa în partea de nord-est a provinciei, lângă graniţa cu Austria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel