Belgia. Autoritățile din Hasselt au declarat război hoților români: Două bande, trimise după gratii. Unii furau din farmacii, alții - ceasuri

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

La Hasselt, tribunalul corecțional a condamnat două bande diferite de hoți români. Prima este formată dintr-un trio condamnat la câte 24 de luni de închisoare pentru furtul unui ceas exclusivist de 23.500 de euro. Cealaltă bandă este formată din patru membri condamnați la 24 și 18 luni de închisoare pentru mai multe spargeri în mai multe farmacii și magazine. 

Două bande diferite de români au fost condamnate de tribunalul din Hasselt pentru furt. Prima bandă este formată dintr-un grup de patru persoane și a fost condamnată pentru spargeri în mai multe farmacii și magazine din Diest, Lummen, Hechtel-Eksel și Zonhoven în 2019. Imaginile surprinse de camerele de luat vederi și cercetările ADN au permis prinderea infractorilor.

Autoritățile din Hasselt au declarat război hoților români

 

Potrivit instanței, aceștia au venit în Belgia pentru a comite infracțiuni în mod anonim și apoi să plece înapoi în România. Un român de 32 de ani a fost condamnat la 24 de luni de închisoare și la o amendă de 1.200 de euro. Ceilalți trei au primit câte o pedeapsă de 18 luni de închisoare și o amendă de 800 de euro. 

Ceas în valoare de 23.500 de euro, despăgubire de 1 euro

 

Cea de-a doua bandă a fost condamnată pentru furtul unui ceas exclusivist în 2020. Un cuplu a intrat atunci într-un magazin de bijuterii din Hasselt și s-a interesat de ceasuri și bijuterii. Ei au luat unul în valoare de 23.500 de euro. O a treia persoană îi aștepta afară cu o mașină de închiriat. Trioul era cunoscut de justiție și a primit fiecare câte 24 de luni de închisoare și o amendă de 1.200 de euro. 

Bijutierul păgubit a primit daune provizorii de 1 euro. Ceasul este fără urmă până în prezent.

Vezi mai departe

Cinci români, arestați în Franța. Furturi „sofisticate“, de sute de mii de euro, în timp-record

 

Cinci români, cercetați pentru furt în bandă și asociere infracțională la Montluçon. Aceștia veneau din România, direct la hotel, unde stăteau maximum trei zile, apoi plecau cu sute de mii de euro înapoi în România.

Cinci români au fost arestați joi, 16 martie, la Chalon-sur-Saône, în urma unei anchete judiciare deschise la Montluçon, pentru furt în bandă organizată și asociere infracțională. Unsprezece furturi, în regiunile Allier, Ain, Saône-et-Loire, Charente-Maritime și Gironde, ar fi avut loc.

Cinci bărbați de naționalitate română, cu vârste cuprinse între 24 și 53 de ani, au fost arestați joi, 16 martie, într-un hotel din Chalon-sur-Saône, în Saône-et-Loire, în cadrul unei anchete judiciare deschise la 14 februarie de către judecătorul de instrucție din Montluçon (Allier). Arestarea a urmat unui jaf comis într-o societate din Lamaids în ianuarie 2023.

„Veneau direct din România pentru raiduri de 48/72 de ore“

 

Cei cinci români au fost plasați în arest preventiv, apoi au fost prezentați luni, 20 martie, judecătorului de instrucție din Montluçon, înainte de a fi inculpați pentru furt în grup organizat și asociere infracțională și plasați în arest preventiv. În total, ei sunt acuzați de unsprezece fapte din noiembrie 2022: în Allier, Saône-et-Loire, Gironde, Charente-Maritime și Ain.

Brigăzile de cercetare din Moulins și Montluçon, însărcinate cu ancheta, speră să verifice încrucișat metodele de operare cu alte spargeri din alte locuri din Franța. Parchetul din Montluçon a preluat cazul în urma unui furt dintr-o societate din Lamaids și a două societăți din Saligny-sur-Roudon, în apropiere de Moulins. Dispăruseră instrumente sofisticate, ceea ce a dus la pierderi materiale de câteva sute de mii de euro.

A fost instituită o supraveghere, iar echipa a fost reperată în Franța la 15 martie. "Bărbații au venit direct din România pentru a efectua raiduri de 48/72 de ore pe teritoriu înainte de a pleca din nou", a comentat procurorul general din Montluçon, Loïc Eyrignac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel