Belarus. Zeci de mii de protestatari în stradă. Peste o SUTĂ au fost arestaţi în Minsk: "Oamenii s-au schimbat, s-au trezit!"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Autorităţile din Belarus au reţinut duminică cel puţin 100 de protestatari, a informat agenţia rusă de ştiri Interfax, citând ministerul de Interne din Belarus, după ce zeci de mii de oameni au ieşit din nou pe străzile din Minsk.

Imagini video prezentate de presa locală TUT.BY au arătat sute de femei care strigau „ruşine” către membrii forţelor de securitate.

Aleksandr Lukaşenko este la putere din 1994 şi a respins cererile pentru noi alegeri venite din partea Sviatlanei Tsikhanouskaya, principalul său adversar, care a fugit în exil la două zile după vot.

Manifestaţiile au continuat pe parcursul celor patru săptămâni de la alegeri, atrăgând zeci de mii de oameni în fiecare duminică.

Cu o zi înainte, Ministerul de interne din Belarus a declarat că 91 de protestatari au fost reţinuţi sâmbătă şi a anunţat că va consolida securitatea şi va lua „toate măsurile necesare pentru a suprima astfel de acţiuni” duminică.

Tsikhanouskaya, care se va deplasa la Varşovia pentru a se întâlni cu premierul polonez săptămâna viitoare, a declarat sâmbătă, într-un mesaj video, că mersul protestelor este ireversibil.

„Oamenii s-au schimbat deja, s-au trezit şi este imposibil să-i împingem în mentalitatea anterioară”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel