Beirut. Nou bilanț al exploziei devastatoare: 171 de MORȚI şi peste 6.000 de răniți

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: @UmarAchakzai786 / Twitter
Sursa foto: @UmarAchakzai786 / Twitter

Explozia uriaşă care a devastat săptămâna trecută cartiere din capitala libaneză Beirut s-a soldat cu 171 de morţi şi peste 6.000 de răniţi, potrivit unui nou bilanţ al Ministerului Sănătăţii, relatează AFP, citată Agerpres. 

Un bilanţ anterior a indicat 160 de morţi. Explozia din portul Beirut a fost provocată de un incendiu declanşat într-un depozit în care erau stocate 2.750 de tone de azotat de amoniu.

Guvernul din Liban a demisionat

 

Toţi membrii Guvernului Libanului au demisionat luni după-amiază, anunţă ministrul Sănătăţii, Hamad Hassan, în contextul intensificării presiunilor internaţionale după explozia de la Beirut.

Anterior, surse guvernamentale de la Beirut anunţaseră că premierul Libanului, Hassan Diab, l-a informat pe preşedintele Michel Aoun că intenţiona să demisioneze.

Mai mulţi membri ai Guvernului de la Beirut au demisionat în ultimele zile, pe fondul protestelor masive faţă de situaţia economică şi socială.

Guvernatorul Beirutului, Marwan Abboud, a anunţat luni, potrivit BBC, că bilanţul exploziei din zona portuară a ajuns la 220 de morţi şi aproximativ 6.000 de răniţi, 110 persoane fiind în continuare dispărute. Aproximativ 300.000 de oameni au rămas fără locuinţe după deflagraţie.

Situaţia economică şi socială din Liban este gravă. Explozia din Beirut a accentuat starea de nemulţumire, iar sâmbătă şi duminică mii de persoane au participat la proteste antiguvernamentale.

Donatorii internaţionali au promis alocarea unor "resurse majore" pentru reconstrucţia Libanului, condiţionând asistenţa străină de reforme care să asigure distribuirea ajutoarelor în mod transparent. Reprezentanţii a 30 de ţări au participat la videoconferinţa internaţională a donatorilor organizată duminică după-amiază de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Potrivit Preşedinţiei Franţei, au fost asumate angajamente pentru ajutoare de 252 de milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel