Bebeluşul lui Meghan şi Harry, primul membru birasial al Casei Regale. Ce şanse are la tron?

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Printul Harry si Meghan Markle
Printul Harry si Meghan Markle

Naşterea bebeluşului lui Meghan Markle a creat un precedent în casa Windsor, fiind vorba de singurul membru "birasial" prin naştere al regalităţii britanice, relatează luni ziarul spaniol ABC.

Curtea reginei Elisabeta a II-a a primit luni un nou membru care a făcut istorie doar prin naşterea sa şi care devine un simbol al evoluţiei acestei monarhii considerată una dintre cele mai conservatoare. Băieţelul prinţului Harry şi al lui Meghan Markle este primul membru regal birasial născut în casa Windsor, un adevărat eveniment în monarhiile europene.

Fosta actriţă americană, devenit ducesă de Sussex, este fiica lui Doria Ragland, care are rădăcini afro-americane şi este descendentă din sclavi. Meghan, care a făcut istorie devenind prima consoartă princiară pe jumătate afro-americană la căsătoria ei din mai 2018, creează un nou precedent dând naştere primului bebeluş princiar metis.

 

Primul membru metis al Familiei Regale Britanice

 

Potrivit observatorilor casei regale, rasismul nu este o problemă închistată la Palatul Buckingham. Dickie Arbiter, expert în Casa regală britanică, a dat drept exemplu faptul că asistentul principal al reginei Elisabeta a II-a este "negru". Familia Regală, conservatoare prin tradiţie, a primit fără probleme aerul renovator al lui Meghan Markle odată cu venirea ei la curte.

Actriţa americană se arăta mândră de originile sale în 2015, înainte de a se alătura prin căsătorie casei Windsor. "Să spun cine sunt, să împărtăşesc de unde vin, să-mi mărturisesc mândria de a fi o femeie puternică şi sigură de rasa ei mixtă", scria ea pentru revista Elle, pe când era actriţă.

Bebeluşul va fi primul de sânge regal care va primi cetăţenie americană. Orice cetăţean care a trăit în ultimii cinci ani în ţară transferă automat descendenţilor săi propria cetăţenie. Astfel bebeluşul devine american şi nu va putea renunţa la cetăţenie înainte de a împlini 16 ani.

 

Ce şanse are la tron copilul lui Meghan Marke şi al prinţului Harry

 

Acest nou bebeluş princiar este o mărturie a faptului că vremurile s-au schimbat pentru casa Casa Windsor.

Conexiunile cu strămoşii afro-americani ai lui Meghan nu au fost ascunse de Casa Regală. Dimpotrivă, titlul nobiliar acordat în ziua nunţii a fost interpretat ca un gest de mărinimie faţă de strămoşii săi. Augustus Frederick, primul duce de Sussex (1773 - 1843), a fost un om renovator care a promovat chiar o campanie pentru abolirea sclaviei.

Cel mai nou membru al Casei Regale este al şaptelea în linia succesiunii la tron. Înaintea sa sunt prinţul Charles, prinţul William, ducele de Cambridge şi cei trei copii ai săi - prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, apoi chiar tatăl său, prinţul Harry şi al optulea strănepot al reginei Elizabeta a II-a.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel