Bebeluși născuți de mame surogat, blocați în Ucraina din cauza războiului

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Ucraina este un centru internațional de maternitate surogat, iar acum, din cauza războiului, părinții din alte țări nu își pot lua copiii. Aceștia stau în maternități improvizate, în grija asistentelor.

Asistentele ucrainene au grijă de bebeșușii născuți din mame surogat într-o clinică improvizată într-un subsol de la periferia capitalei Kiev. Aici sunt îngrijiți 21 de copii care își așteaptă părinții din alte țări.

Din cauza războiului, părinții bebelușilor nu îi pot lua acasa.

Una dintre asistente, Oksana Martinenko, a declarat la Sky News că este din Sumî, un oraș aflat la aproximativ 320 de kilometri distanță, și nu poate ajunge nici la propriii copii, pentru că e prea periculos.

„Așteptăm în fiecare zi vești despre ce se întâmplă acolo... Dar nu putem să-i lăsăm pe acești copii", a spus ea.

Bebelușii se află în clinica improvizată într-un șir de paturi mici din plastic, iar biberoanele sunt așezate ordonat, gata să fie sterilizate.

Două cupluri, unul din Germania și unul din Argentina, au ajuns la Kiev pentru a fi alături de copiii lor născuți din mamă surogat. Nu le era clar când vor putea scoate copiii din Ucraina pentru a-i duce în siguranță acasă.

Ucraina este un centru internațional de maternitate surogat, iar în vremuri normale se estimează că mii de copii se nasc în fiecare an din mame surogat.

Copiii din clinica din Kiev s-au născut în diferite maternități din capitala Ucrainei, dar au fost mutați într-un singur loc pentru siguranța lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel