Bazilica San Marco din Veneția, vandalizată de activiștii de mediu. Ministru italian: Cine produce prejudicii plătește!

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Bazilica San Marco din Veneția, vandalizată de activiștii de mediu. Ministru italian - Cine produce prejudicii plătește! Sursa foto - repubblica.it
Bazilica San Marco din Veneția, vandalizată de activiștii de mediu. Ministru italian - Cine produce prejudicii plătește! Sursa foto - repubblica.it

Echipați cu două stingătoare, cinci activiști de mediu au stropit coloanele și podeaua Bazilicii San Marco din Veneția cu o substanță care părea a fi noroi, care, până pe urmă s-a dovedit a fi Nesquik.

„Cerem un fond de 20 de miliarde de euro pentru a proteja victimele colapsului climatic. Ne pare rău să deranjăm forțele de poliție și pe toți ceilalți, nu am vrea să facem nimic din toate astea, dar nu avem de ales”, au strigat protestatarii, în timp ce poliția îi ridica literalmente pe sus, fără ca nimeni să opună rezistență.

Supraveghetorul Bazilicii, Mario Piana a sosit imediat și a început acțiunea de curățenie. "Aceste acțiuni servesc doar la pierderea timpului, când de fapt temele și problemele importante ar trebui discutate în loc să se ajungă la astfel de lucruri," a spus Piana. Lichidul complet inofensiv a fost imediat îndepărtat în mare măsură, relatează  repubblica.it.

Cei cinci activiști au sosit cu fețele descoperite, purtând un banner mare pe care scria:  „Fondul de reparații”. Apoi au dat citire unui mesaj: „Cerem un fond de reparații de 20 de miliarde pentru a proteja victimele colapsului climatic. Acțiunile noastre de nesupunere civilă sunt făcute pentru a sparge tăcerea și inacțiunea statului în acest sens."

 

”Vandalizare a unuia dintre cele mai ilustre simboluri ale patrimoniului cultural național”

 

Activiștii au explicat că au ales un loc simbolic, în acest caz orașul Veneția, care este expus efectelor schimbărilor climatice.

„Nu poate fi definit, așa cum au intenționat eco-vandalii, ca un semnal de alarmă, ci mai degrabă ca un gest laș, desfășurat la Veneția. O vandalizare a unuia dintre cele mai ilustre simboluri ale patrimoniului cultural național care trebuie sancționată ferm”, a comentat incidentul ministrul Culturii Gennaro Sangiuliano

„Senatul a aprobat deja proiectul de lege adoptat de guvern”, a continuat el, „care pedepsește eco-vandalii obligându-i să plătească din buzunarele lor pentru refacerea lucrărilor. Așteptăm undă verde definitivă de la Cameră. Cine produce prejudicii plătește personal financiar”, a conchis ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel