Batalionul Azovstal îi cere lui Elon Musk să-i evacueze din oțelărie: "Oamenii spun că ai venit de pe altă planetă"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Se pare că pe soldații regimentului Azov au ajuns la disperare. Aceștia îi cer lui Elon Musk să încerce o minune și să-i evacueze din oțelărie. 

 Un comandant al pușcașilor marini ucraineni, refugiat împreună cu alți luptători în oțelăria Azovstal din Mariupol, a făcut un apel personal la Elon Musk pentru a-i ajuta pe militari să părăsească în siguranță orașul din sudul țării, care de câteva săptămâni este asediat de invadatorii ruși.

Solicitarea a fost făcută pe rețelele de socializare.

„Oamenii spun că ai venit de pe altă planetă pentru a-i învăța pe oameni să creadă în imposibil. Planetele noastre sunt una lângă alta, așa cum trăiesc eu, unde este aproape imposibil să supraviețuiești. Ajutați-ne să ieșim din Azovstal spre o țară mediatoare. Dacă nu tu, atunci cine? Dă-mi un indiciu", a scris Serhiy Volyna pe Twitter, potrivit BBC.

Azovstal, ultima redută din calea invaziei ruse din Mariupol

 

Într-o altă postare pe Facebook, Volyna l-a descris pe Musk ca fiind un „supraom", cerându-i să ajute la evacuarea către „o țară terță".

Sute de pușcași marini, luptători ai regimentului Azov, membri ai Gărzii Naționale și polițiști de frontieră sunt ultimii apărători ucraineni care se adăpostesc de bombardamentele intense ale Rusiei în buncărele subterane de la Azovstal, o zonă industrială vastă.

Până în prezent, Musk nu a comentat apelul comandantului pușcașilor marini.

Toate încercările de a-i evacua pe luptătorii ucraineni, dintre care mulți sunt grav răniți, au eșuat până în prezent. Cu toate acestea, sute de civili au fost lăsați să părăsească locul în ultimele zile. 

Ucraina cere Rusiei un schimb de prizonieri

 

Conducerea de la Kiev a sugerat un schimb cu Rusia pentru eliberarea soldaţilor ucraineni care încă mai apără oţelăria Azovstal din Mariupol, transmite joi dpa.

"Ca prim pas, le-am oferit ruşilor următorul schimb: noi îi transportăm pe băieţii noştri răniţi grav printr-un coridor umanitar de la Azovstal", iar în acelaşi timp, armata ucraineană ar urma să elibereze prizonieri de război ruşi "în conformitate cu regulile standard pentru schimb", a declarat vicepremierul Irina Vereşciuk ziarului Ukrainska Pravda.

Negocierile sunt în curs şi încă nu s-a ajuns la un acord, a precizat ea.

Uzina Azovstal este ultimul punct de rezistenţă al forţelor ucrainene în oraşul-port Mariupol de la Marea Azov. Ruşii le cer ucrainenilor care apără combinatul siderurgic să se predea, însă până acum răspunsul a fost un refuz categoric, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel