Băsescu: „Pensionarii să știe că majorarea pensiilor va marca viitorul nepoților lor, pe care îi pupă de dimineață până seară”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Traian Băsescu a declarat, la B1 TV, că decizia de a fi mărite pensiile cu 40%, măsură prevăzută să se aplice de la 1 septembrie, are un impact atât de mare, încât nu crede că a mai existat ceva similiar în Uniunea Europeană în ultimii zece ani.

Fostul președinte a precizat că, într-adevăr, pensiile sunt foarte mici, dar politicienii care promovează o majorare atât de consistentă ar trebui să le explice pensionarilor că pentru o astfel de creștere vor plăti nepoții. Europarlamentarul PMP a mai afirmat că România va fi nevoită să împrumute o sumă uriașă pentru a putea da pensiile majorate cu 40%.

Discuția a pornit de la o afirmație a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu: „Nu trebuie să facem obsesii pe cifre biblice şi să fim foarte atenţi dacă nu vrem să rătăcim aşa vreo 40 de ani printr-un deşert financiar. Văd că singura discuţie este 40%. (...) Când economia creşte cu 4% nu poate să crească ceva cu 40%".

„Isărescu spune un lucru logic, dar politicienii nu sunt întotdeauna logici și, de multe ori, decizia politică e deasupra realităților economice. Legat de mărirea pensiilor, s-a plecat de la o realitate: multe pensii erau mult prea mici. Că s-a făcut cu 40% anul acesta creșterea e o decizie politică. Această decizie politică e în contradicție cu realitatea economică: România nu poate susține această cerere. Dar, fiind decizia politică, se utilizează împrumutul: nu poate România, pot alții să ne dea bani să creștem pensiile cu 40%", a declarat Traian Băsescu, la B1 TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel