Băsescu, despre cazul Sorina: „Ce treabă avea procurorul să smulgă? Nu e un infractor care ascunde droguri şi arme”

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, la TVR, în această seară, referindu-se la cazul Sorina, fetiţa din Baia de Aramă adoptată de o familie de români din SUA, că modul în care s-au comportat oamenii din justiţie duce la scăderea încrederii în sistem.

„Tipul acesta de reacţie ale oamenilor din Justiţie nu fac decât să reducă încrederea în Justiţie. Când o ţară întreagă vede că femeia asta a brutalizat un copil, când o ţară întreagă poate înţelege cu uşurinţă că nu procurorul pune în executare o hotărâre judecătorească, ci un executor judecătoresc şi nu un procuror. Pentru că aici nu discutăm de un infractor, ci de un copil de 8 anişori. Ce treabă avea procurorul să smulgă? Tot scandalul în jurul acestui copilaş a început de la atitudinea doamnei procuror. Altfel ar fi fost o adopţie normală, fără niciun fel de problemă”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul şef al statului spune că nu a fost şocat când a văzut imaginile cu Sorina, târâtă de procuroare, pentru că a văzut multe în viaţă, dar a afirmat că a fost o „mişelie pe seama unui copil”.

 

Traian Băsescu: „E o mare greşeală că e menţinută în sistem”

 

Traian Băsescu spune că este o greşeală că procuroarea este menţinută în sistem.

„Această procuroare, după părerea mea, e o mare greşeală că e menţinută în sistem. Aduceti-vă aminte că la fel de brutal au intrat autorităţile norvegiene peste familia de români, le-au luat copiii din casă. Să vă aduceţi aminte, imaginile erau asemănătoare. Trăgeau ăia de la instituţia aia norvegiană, trăgeau de copii şi de cealaltă parte mama încerca să îşi ţină copilul. Deci nu suntem unici. (..) Scrie în lege că nu ai voie să îl iei decât când pleacă de bunăvoie, deci se pune în aplicare mandatul dat de decizia definitivă a Curţii de Apel, dar se pune cu blândeţe, fiind vorba de un copil căruia i s-a găsit o familie şi nefiind vorba de un infractor care ascunde droguri şi arme şi pe care intri şi îl iei cu forţa că asta face statul. Un copil de 8 ani cum să îl iei?”, mai spune Traian Băsescu

 

Băsescu: „Dacă nu era scandalul ăsta, copilul era în SUA”

 

Băsescu a mai observat că până acum, de Sorina nu i-a păsat nimănui şi că nimeni nu i-a venit în ajutor cu lucruri necesare.

„Categoric e prea mult ce a făcut CSM, pe de altă parte, nu pot să nu observ că se manifestă un tronson de populaţie bolnav de o demagogie incredibilă. Până acum, de această Sorina nu le-a păsat, în condiţiile în care autorităţile române constataseră că familia nu reuşeşte să îi dea să mănânce să o îmbrace, astfel încât au propus din luna martie... Dacă nu era scandalul ăsta, copilul era în SUA de mult şi pe bună dreptate era în SUA. Deci mă uit la acei care spun Sorins să rămână la noi. Nu ştiu câţi dintre vecini nu i-au dat câte un şut acestui copilaş trăieşte în sărăcie. Câţi dintre cei pe care i-am văzut azi cu pancarte împotriva deciziei Curţii de Apel Craiova, câţi dintre ei s-au dus cu o pereche de săndăluţe vara şi o pereche de ghetuţe iarna”, a mai declarat fostul şef al statului.

Întrebat cine poate opri scandalul, Băsescu a spus că singura persoană care poate intervene este actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis.

„Singurul care poate face treaba asta (să intervină pentru a opri scandalul - n.r.) este preşedintele României. În rest, orice om politic ar face-o ar fi interpretat că este împotriva Justiţiei, că se bagă într-o decizie a CSM. Preşedintele este conducătorul CSM când este acolo şi este singurul autorizat”, a menţionat Băsescu.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy