Barna: Dragnea, jos mâinile de pe Armata Română!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Dan Barna, președintele USR, îl acuză pe Dragnea și conducerea Monitorului Oficial, prin refuzul de a publica decretul de prelungire cu un an a mandatului actualului șef al Statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă , că vor să destabilizeze Armata.

Acest ultim atac al PSD, ilegal, asupra comenzii Armatei române, inclusiv prin blocarea actelor semnate de șeful statului, este de o gravitate extremă. O încercare de destabilizare, o trădare brutală a intereselor statului român, cu consecințe penale grave pentru cei care stau în spatele acestor manevre. PSD trebuie să înțeleagă că armata este a României, nu a PSD-ALDE, iar conducătorul suprem al armatei este Președintele României. Armata României face parte din NATO și este aliniată la doctrina de apărare a coaliției. Șeful PSD nu o va putea destabiliza, oricare îi sunt interesele personale pentru care sacrifica cu inconștiență poziția țării noastre”.

"Responsabilitatea juridică directă pentru acest blocaj grav și ilegal stă pe umerii conducerii Monitorului Oficial. Dacă situația de blocaj va continua, USR va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că responsabilii Monitorului Oficial vor fi confruntați cu rigorile legii. 

„Șeful Camerei Deputaților trebuie să înceteze să blocheze activitatea instituțiilor statului în fruntea cărora se află. De asemenea, inițiativa civică Fără Penali în funcții publice este blocată tot la ordinul său sub pretextul că angajații Secretariatul General nu a avut timp să copieze dosarele cu semnături.

„Înțelegem astăzi mai bine încercarea de modificare a definiției abuzului în serviciu din Codul Penal, care a fost declarată neconstituțională de CCR în urma contestației USR. Liviu Dragnea nu doar că vrea să scape de dosarele penale, dar vrea să-și subordoneze statul, abuzând de funcția pe care o deține, în deplină impunitate.", transmite președintele USR, Dan Barna, într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel