Banii primiți în România de șeful campaniei lui Trump, în atenția presei din SUA

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Conferința ținută de șeful campaniei electorale a lui Donald Trump, Brad Parscale, în România a intrat în atenția presei de peste ocean. Jurnalișii de la Washington Post spun că România, deși este un aliat al SUA, a fost criticată recent pentru încercările de a slăbi independența judiciară. În plus, Transparency International a etichetat-o drept una dintre cele mai corupte țări din Europa.

Brad Parscale a fost în luna martie în România, unde a susținut o conferinţă la Palatul Parlamentului pentru care a fost plătit. Acest lucru ridică mai multe semne de întrebare pentru jurnaliștii de la Washington Post, transmite Realitatea TV.

Juriștii consultați de Washington Post spun că vizita lui Parscale nu încalcă nicio lege atât timp cât nu face lobby în Statele Unite în numele clienților străini, dar experții în etică sunt de părere că orice schimburi financiare care au loc între cetățeni străini și oficiali ai campaniei lui Trump creează potențiale riscuri.

"La prima vedere, informația este șocantă.Cu siguranță un manager de campanie nu trebuie să ia bani de la cetățeni străini în mediul politic actual", a spus Richard Painter, avocat specializat în etică din staff-ul președintelui George W. Bush.

În schimb, Pascale susține că până acum nu a avut posibilitatea să cunoască lumea, așa că aceste călătorii sunt bine venite.

 "Noi nu am avut oportunitatea de a călători pe plan internațional de-a lungul anilor, iar ofertele de speach-uri mi-au permis să-mi împărtășesc talentul cu alți profesioniști într-un cadru universitar și să-mi iau o scurtă pauză de la programul riguros al campaniei", a spus Parscale.

 Jurnalișii de la Washington Post spun că România, deși este un aliat al SUA orientat împotriva Rusiei ca parte a alianței militare a NATO, a fost criticată recent pentru încercările de a slăbi independența judiciară și etichetat de Transparency International drept una dintre cele mai corupte țări din Europa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel