Cîțu: Inițiativa lui Dragnea privind rezerva de aur, neconstituțională

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Senatorul PNL Florin Cîțu încearcă să calmeze spiritele în scandalul momentului. Cîțu susține că inițiațiva lui Dragnea de a repatria aurul din Marea Britanie este neconstituțională.

Liberalul spune că proiectul de lege încalcă art 130 si art 131 al Tratatului de Funcționare a UE, care este parte a Constituției României.

“Nu va speriati. Nu va duceti după fentă.

Ineptia de proiect de modificare a statutului BNR, sustinuta de ‘marii specialisti bancari internationali’ Dragnea si Serban Nicolae, nu poate fi adoptat pentru ca incalca Constitutia”, scrie Cîțu pe Facebook.

Cîțu mai spune că trebuia notificata BCE pentru că se operează modificări la statutul BNR. Același lucru l-a spus și purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

"Tentativa lor ieftina si complet analfabeta economic de a-l prezenta pe liderul PSD ca pe un roman adevarat care repatriaza aurul, este doar un bluf. Nu mai pacaleste pe nimeni.

Liviu si Serban, de ce nu faceti un proiect de lege sa aduceti aurul de la Moscova inapoi? Se supara sefu’?

#RomaniaFaraPSDsiALDE #RomaniiTrebuieSaStie

P.S.

1.Rezervele sunt internationale pentru ca sunt tinute in instrumente denominate in alte monede decat lei. Daca se schimba din “administrarea rezervelor internationale” in “administrarea rezervelor” atunci BNR este fortata sa tina rezerva doar in lei. Asta da management al riscului.

2. Proiectul de lege ii da voie bancii centrale sa se joace cu rezerva in aur exclusiv pentru a obtine profit. Domnii autori si domnii initiatori, atunci cand tranzactionezi se fac si pierderi. Atunci sa va vad. Va suparati ca a crescut ROBOR si vreti sa fie mai stabil dar vreti mai multa volatilitate in administrarea rezervelor valutare. Sunteti voi siguri ca asta vreti?

3. Programul “dinti de aur pentru fiecare psd-ist” nu se poate realiza.”, scrie senatorul PNL.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel