Badanta româncă, pusă sub acuzare pentru că a ținut forțat o bătrână din Italia în România, a ales procesul public

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Badanta româncă, pusă sub acuzare pentru că a ținut forțat o bătrână din Italia în România, a ales procesul public  / FOTO: captură video YouTube
Badanta româncă, pusă sub acuzare pentru că a ținut forțat o bătrână din Italia în România, a ales procesul public / FOTO: captură video YouTube

Anca Egorov, îngrijitoarea româncă acuzată că a profitat de o bătrână incapabilă, în scandalul care a ținut prima pagină a ziarelor naționale la începutul anului, a ales să fie judecată într-un proces public.

Într-o sală de judecată tensionată la Tribunalul din Asti, Anca Egorov, în vârstă de 45 de ani, s-a confruntat cu primele etape ale procesului în care este acuzată de o serie de infracțiuni grave legate de abuzul asupra unei bătrâne, inclusiv neglijarea unei persoane incapabile și spălare de bani.

Românca, însoțită de un avocat român și unul italian, a ales să meargă la proces public, refuzând opțiunea unui proces abreviat. Prima audiere este programată pentru 6 mai, când femeia va avea ocazia să își susțină nevinovăția și să își prezinte argumentele în fața judecătorului, conform presei străine.

 

Românca a ținut victima în România timp de 8 ani

 

Acuzațiile împotriva Ancăi Egorov au apărut în urma unei investigații care a dezvăluit că aceasta a profitat de o bătrână vulnerabilă, văduvă și fără copii, transferând-o în România sub pretextul unei călătorii de vizitare a țării de origine. În România, bătrâna a fost plasată într-un azil de bătrâni cu condiții proaste de trai și îngrijire, iar apoi, la sugestia badantei, a fost mutată să locuiască cu mama sa într-o casă modestă din periferia orașului.

Această situație a durat opt ani, timp în care Egorov a gestionat afacerile și bunurile bătrânei, fără a-i asigura îngrijirea și sprijinul necesar.

Agresoarea a exercitat o influență puternică și abuzivă asupra bătrânei, determinând-o să rămână în România și să își schimbe modul de viață fără a-i oferi opțiuni reale sau informații corecte. Mai mult, în absența ei, românca ar fi intrat în posesia casei și bunurilor sale din Italia, schimbându-le fără consimțământul sau cunoștința bătrânei.

În timpul audierii preliminare, Anca Egorov a reafirmat că este nevinovată și că nu a profitat niciodată de femeia pe care o asista. Avocații ei au subliniat că intenționează să prezinte dovezi care să susțină afirmațiile sale și să combată acuzațiile care i se aduc.

Victima, care nu a fost prezentă în sala de judecată, este reprezentată de doi avocați italieni. Aceștia își vor continua eforturile de a obține dreptate și de a asigura că Egorov va fi trasă la răspundere pentru acțiunile sale. Procesul va fi urmărit cu atenție de către publicul larg și de către autoritățile responsabile de aplicarea legii, în încercarea de a asigura că astfel de cazuri de abuz nu rămân nepedepsite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel