Bacalbașa, declarații despre protest. Israel, reacție fulger: SCANDALOS si neadevărat

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Ambasada Statului Israel arată că a luat cunoştinţă de afirmaţiile deputatului Nicolae Bacalbaşa, pe care le cataloghează "scandaloase şi neadevărate", şi îi solicită să şi le retragă.

"Ambasada Statului Israel a luat cunoştinţă de afirmaţiile scandaloase şi neadevărate ale domnului deputat Nicolae Bacalbaşa. În numele statului evreu, dorim să-i atragem atenţia politicianului român că declaraţiile sale denaturează faptele cu privire la situaţia din ultimele luni de la graniţa cu Fâşia Gaza şi am aprecia ca domnul deputat să se informeze în profunzime înainte de a face comparaţii nepotrivite şi şocante. Atacurile violente asupra civililor israelieni, coordonate în ultimele luni de gruparea teroristă Hamas, nu vor rămâne niciodată fără răspuns din partea noastră. Statul Israel îşi va apăra mereu poporul împotriva oricăror încercări de a-l suprima", se arată într-un comunicat al ambasadei Israelului în România. 

În comunicat se precizează că deputatul PSD îi insultă cu afirmaţiile sale şi pe protestatarii români paşnici care au fost prezenţi în Piaţa Victoriei, asociindu-i cu teroriştii Hamas.

"Ca urmare, solicităm public domnului Bacalbaşa să-şi retragă spusele şi să se asigure că pe viitor astfel de asocieri cel puţin neadecvate să nu se mai regăsească în discursul domniei sale", se subliniază în comunicatul ambasadei Statului Israel.

Ce a declarat Bacalbașa

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a afirmat că protestatarii de la mitingul din 10 august care au depus plângeri la Parchet ar trebui sancţionaţi şi a făcut o paralelă între evenimentele din Piaţa Victoriei şi confruntările din Fâşia Gaza Gaza.

"Oricum, toţi cei care au depus plângeri, din punctul meu de vedere, ar trebui imediat sancţionaţi pentru trei lucruri: participare la o demonstraţie ilegală, conform legii româneşti, participare la o demonstraţie după orele 21,00 şi o rămânere în această zonă, după ce Jandarmeria a emis toate avertizările legale imperative de părăsire a zonei. (...) De patru luni se desfăşoară nişte demonstraţii la frontiera dintre Gaza şi statul Israel, frontiera fiind un zid înalt de opt metri de beton şi grănicerii israelieni până acum, în patru luni, au împuşcat 171 de persoane şi au rănit câteva mii. Nu am văzut o reacţie violentă, deci... zicându-se că se încalcă legi acolo", a afirmat, miercuri, Bacalbaşa la RFI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel